perjantai 24. huhtikuuta 2015

Aapo tuli taloon.

Lapsuudenkodissani on aina ollut koira. Olen oppinut rakastamaan nelijalkaisia otuksia ensimmäisestä rapsutuksesta lähtien ja vaikka yksi niistä vetikin kerran pientä Elinaa mahallaan hiekkatiellä, on niillä aina ollut suuri paikka sydämessäni. Muutettuani pois kotoa huomasin aika pian, että kaipaan tassujen ääntä ja kosteaa kirsua. Kuitenkaan ei ollut tilannetta, että olisi ollut otollinen hetki hankkia omaa koiraa, mutta aloin tutustua nk "citykoirien" koulutukseen ja otin mielelläni ystävien koiria hoitoon. Tuolloin alkoi herätä kiinnostus chihuahua-koiria kohtaan ja tutkin rotua ja sen kasvatusta jne. Seitsemisen vuotta kului... Olisiko nyt aika hankkia se oma koira? Monen monet kerrat on herran kanssa asiasta keskusteltu ja yhdessä jälleen kaverin chihua hoidettu. Kyllä. Nyt. ^__^

Helmikuun 18. päivä Valkeakoskelaisessa Valar Dove's kennelissä oli jännät hetket, kun chihuahuanarttu Heta pinnisti ja ponnisti ja synnytti maailmaan viisi pienen pientä poikaa (yhden pitkäkarvaisen ja neljä lyhytkarvaista). Yksi näistä ihanista sydämensärkijöistä muutti meille torstaina 23. päivä ja tottelee (toivottavasti ainakin pian) nimeä Aapo.

Kuva: Kati Metsäsalo

Syntyessään hän painoi vaivaiset noin 100g ja kun kävimme häntä tervehtimässä 7 viikon ikäisenä oli painoa reilut 700g. Ja kuinka pieniä pennut olikaan! Tai siis ainahan sitä on tiennyt että chihun pennut on pieniä, mutta kun se lauma juoksi ovella vastaan oli näky mitä hellyttävin kun niin moni pieni tassupari koitti tervehtiä. ^__^ Hakupäivänä Aapo oli jo lähempänä kiloa ja olikin parissa viikossa kasvanut muka ihan mahdottoman paljon (ainakin omissa silmissäni)!


Torstai-iltana kun haimme Aapon kotiin sain herkkänä tyttönä nieleskellä kyyneleitä kun Aapo laitettiin kuljetuskoppiin kasvattajan luona ja emänsä meni ristikon läpi antamaan neuvot tulevaan elämään. Nyt tätä kirjoittaessakin kostuu silmäkulma kun ajattelen hetkeä. Jännitin sitä, kuinka ihmeissään ja jännittynyt pikkuherra on kun kotona avattaisiin laatikko, mutta pari askelta ulos ja suoraan sanomalehden päälle. Hienosti. Ja olin ajatellut että boksi jätetään auki jotta Aapo pääsee sinne esimerkiksi yöksi suojaan tuttujen hajujen keskelle, mutta tämäpä suuntasikin päättäväisenä hankkimaamme petiin ja alkoi vetää hirsiä! :D Ja nukkui muuten melkein saman tien aamuun asti, taisinko kerran yön aikana kuulla pari äännähdystä.


Tuosta pedistä onkin ehtinyt syntyä jonkinlainen tukikohta. Kaikki lelut jne pitää aina kantaa pedille, ja ylpeänä niiden kanssa siellä leikkiä (riehuakin) ja nukkua kuin mikäkin mato. Pentupaketissa mukana tulleen pienen hiirilelun kanssa on innostuttu leikkimään jo kuin kissat (selällään ja kaikkia neljää tassua apuna käyttäen lelun heittelyä). ^__^


Saa nähdä mihin kaikkiin seikkailuihin me vielä yhdessä päädytään, mutta alku on ainakin kelpo alku. :)

-Pikkukarhu


perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kahden päivän kuvaputki.

Synttäripostauksessa kerroinkin, että sain ihanilta ystäviltäni roimasti tatuointilahjakortteja. Ne ovat voimassa puolisen vuotta, mutta kai se on hyvä käyttää ne pian etteivät jää pölyttymään?! :D

Torstaina oli ensimmäisen vuoro ja maakuntamatka Ikaalisiin JPn penkkiin. Hän teki käteeni jo olemassa olevan Marilyn Monroen nimikirjoituksen oheen kasvokuvan, joka ei olekaan niitä perinteisiä, ikonisia Marilyn-kuvia. Halusin että kuvassa on nuorempi, vielä leffabisneksen raadollisuudesta ja hulluudesta tietämätön, "viattomampi" Marilyn. Että kiitos vain Tampere Roller Derbyn ihanat naiset (ja mies) lahjakortista!!! <3

Neljä tuntia kului kuin siivillä kun neulaa vaihdeltiin vähän väliä ja mustaa väriteltiin vähän joka suuntaan. Tietysti uteliaana tuijottelin koko ajan silmä kovana! :D Neljännen tunnin loppupuolella kun tuota ranteen aluetta rapsuteltiin, alkoi jo tuntua melko inhottavalta, mutta onneksi oltiin loppusuoralla. Ja ihan ÄLYTTÖMÄN hienohan siitä tuli! Vai mitä?



Perjantaina sitten yhden aikaisen asiakkaan jälkeen (jonka luulin olevan vaikea vaalennusasiakas mutta se paljastuikin 5kk Balilla ym reissanneeksi ystäväkseni joka oli päättänyt yllättää minut aikaisemmalla kotiinpaluulla!! <3) matka suuntasikin Alekstanerinkadulle Belowzero Tattooseen Jessin käsittelyyn ja Rastan työkavereilta sekä Jessiltä itseltään saadut lahjakortit vaihtuivat kuvaan. Lapsesta asti olen tykännyt karhuherra Paddingtonista ja nyt kun vasempaan olkavarteen on alkanut noita brittihenkisiä kuvia kertymään, niin mikä olisi oivallisempi jatke kuin juurikin karhuherra Paddington?! Ja tottakai jokaisella Karhulla pitää olla tuo ikoninen lappu "Please look after this bear thank you". Minulla tästä eteenpäin vain hieman pysyvämmässä muodossa kuin pahvilappuna kaulassa roikkumassa, no eipä ainakaan sateessa suttaannu.. :)

Jessi teki taikojaan parin tunnin ajan ja nopeasti sekin aika hurahti kun sitä höpöteltiin yhtä jos toista. On se vaan aika magee mimmi. Ja hyvä tekemään tatskoja, Paddington on nyt yksi ehdottomista suosikeistani!!! Hienosti oli neiti omaa tatsia löytänyt piirrellessäkin ja karhuherra onkin nyt aivan uniikki. Ei se räppäri. :D



Kaksi päivää ja kahden kuvan rasvaus. Kaikella tällä oli tarkoitus, ja se on se että ei tarvitse pätkissä pitää taukoa roller derbystä, jota tytöt on saaneet mut innostumaan lähteä taas pelaamaan. Eli kaikki kuvat kerralla ja niiden hoidot kerralla, pääsen nopeammin luistimille. :) Miten ne reenit sujuvat noin kolmen vuoden tauon jälkeen, siitä sitten myöhemmin. :)

-Pikkukarhu

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Miehiä kahdeksalla rullalla.

Pääsiäisen vapaat on nyt herkuteltu ja liikuttu (tai jotkut meistä on ollut kuumeessa) ja nautittu läheisistä. Mitä kummaa sitä tekisi siis tulevana viikonloppuna kun muutama työpäivä arjen keskellä on taas ohi? Pirkkalassa olisi tarjolla roller derbyä!!

Mikä lauantain pelistä tekee vieläkin mahtavamman, on se että kyseessä on MIESTEN peli. Miehet eivät ole pelanneet yhtäkään virallista derbypeliä Suomessa, joten päivä tulee olemaan historiallinen! Miesten maajoukkue on niittänyt kunniaa MM-turnauksessa ja Tampereen tiimi on vieraillut kyllä omana kokonaisuutenaan myöskin ulkomailla, mutta nyt! Pirkkala, oletko valmis?! :D

Mitä kummaa on roller derby?


Kaksi neljäntoista hengen joukkuetta kohtaavat toisensa ovaalilla radalla, jolla molemmista joukkueista on viisi pelaajaa kerrallaan. Jammerit (tähtihatut) luistelevat kierroksen toisensa perään ohitellen vastustajia saaden jokaisesta ohitetusta vastustajasta pisteen. Pivotit (raitahatut) ovat niin sanottuja pelinrakentajia, joihin muut pelaajat, blockerit, turvaavat tarpeen tullen taktiikoissa jne.

Yksi peli kestää tunnin, jonka kaksi puolen tunnin erää on jaettu maksimissaan kahden minuutin mittaisiin jaksoihin. Noiden lyhyiden jaksojen välillä kentälliset radalla vaihtuvat.

Kuulostaako vaikealta? Kiinnostavalta? Heräsikö kysymyksiä? Tule lauantaina 11.4. Pirkkalan Vapaa-ajankeskukseen (Koulutie 9) ja varmasti saat kaikkiin kysymyksiisi vastauksia, ja näet mielettömän ottelun!


Tampere Rollin' Bros kohtaavat Gothenburg Salty Seamen-joukkueen klo 17.00, mutta ovet aukeavat jo 16.30. Ja hei liput on vain 5€ joten lauantai-illan viihde on edullisempaa kuin koskaan!

Tulkaa oikein sankoin joukoin, kyllä sinne mahtuu!! :D


-Pikkukarhu

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Tipuja pääsiäiseen!

Näin pääsiäisen kunniaksi olen saanut jo pelkästään yhden päivän aikana paljon aikaiseksi! Huushollissa perinteisen pyykin pesun ohessa on vaatekaappi käyty läpi kirppispöytää silmällä pitäen, virkattu torkkupeiton yksi osa valmiiksi, luettu taustamateriaalia yhtä esseetä varten ja tietysti kokattu.. :D

Päivän kohokohta kuitenkin oli, kun huomasin Olivia Rougen julkaisseen videomateriaalia muutaman viikon takaisesta Teerenpeli Tenderfeet-tapahtumasta. Pitäähän tämä ihanuus teillekin jakaa, joten tässä aikamoisia tipuja pääsiäisenne iloksi, olkaa hyvä! Minä itsekin vilahdan ihan pari kertaa lavalla kun piti ihanaisia Mayhem Mamacitas-duon tyttöjä autella. Edelleen vaan ihan mahdottoman hieno ilta!! Nauttikaa!!

The Mayhem Mamacitas

Vimeon videota en saanut linkitettyä, joten tässä suorin reitti tipujen sheikkaukseen.

Kaiken tämän touhuamisen jälkeen alkoi herkkuhammastakin kolottaa, niin pyöräytin vielä satsin kaurakeksejä lukemisen kaveriksi. Tiedä sitä jos vaikka pelailtaisiin herran kanssa erä Trivialiakin vielä tänään. :D Tai saatanpa laittaa Diana-elokuvan pyörimään. ^__^


Niin että kaurakeksien resepti?

Tarvitset:
125g voita
2 1/2 dl sokeria
1 muna 
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl kaueahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1/3tl leivinjauhetta

Valmistus:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri
- Sekoita joukkoon muna ja vaniljasokeri
- Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikinaksi.
- Leivo taikinaksi ja paloittele 20-25 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja
laita ne väljästi leivinpaperille.
- Paista 175 asteessa uunin yläosassa n. 15min.
- Jäähdytä ja tarjoa.

Hyvää pääsiäistä siis! Muistakaa herkutella ja viettää aikaa rakkaiden kanssa, ensi viikolla se arki taas kuitenkin kolkuttaa! 

-Pikkukarhu

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lukutoukan unelmakesä

Olen kova lukemaan kirjoja ja olenkin nykyään onnellinen uuden, kaksi kertaa enemmän kirjoja säilyttävän, kirjahyllyn omistaja. Mikä siis parempi tapa laittaa hyllyjä kuntoon kuin haalia lisää kirjoja!! (Herra pyörittelee päätään..ja silmiään..)

Suomalaisen kirjakaupan kanta-asiakkaana olen jo muutaman vuoden saanut haalittua itselleni kaupalta lahjakortin (osta vuoden aikana x summalla kirjoja niin saat alkuvuodesta x summan lahjakortin). Tänä vuonna saamani lahjakortin summa oli 15€ ja suunnittelin käyttäväni sen ensimmäiseen Game of Thrones-sarjan kirjaan. Ensimmäistä osaa ei kuitenkaan kaupasta löytynyt mutta sain kuulla että boksi, joka sisältää kaikki viisi osaa, maksaisi vain noin 33€, joten laitoin sen heti tilaukseen. Ei huono ostos siis lahjakortin kanssa, kun viidestä kirjasta jäi maksettavaksi vain reilu 17€ (yksittäin ostettuina kirjat olisi maksanut 9,90€ kappale!) Ensimmäisen osan olen jo salaa vähän aloittanut, mutta paremmin vauhtiin pääsen vasta kesemmällä kun saan kaikki vaadittavat kouluhommat tehtyä (nyt ymmärrän miksi yliopisto-opiskelijat usein sanovat että ehtivät lukemaan romaaneja jne vain lomillaan). Eli kun viimeinen avoimen yliopiston essee on palautettu niin saan karata "normaalien" kirjojen syövereihin.


Ja jotta ei tulisi liian tylsää, olen saanut haalittua myös vanhoja pokkareita. Vieraillessani viimeksi vanhempieni luona (joiden kirjahylly pursuaa vielä pahemmin kuin omani, mistähän kummasta olen lukuinnon saanut ;D ) odotti siellä pari muovikassillista vanhoja pokkareita. Sain kompata ne läpi ja ottaa mitkä kiinnosti...ja kyllähän ne kiinnosti. Ensimmäisinä silmiini osuivat prinssi Philipistä ja prinssi Charlesista tehdyt kirjat, ei siis konkreettisesti heistä vaan..no, you get the point. :D ja YLLÄTTÄEN ne lähtivät mukaani. Myös esimerkiksi Agatha Christien klassikoihin kuuluva opus löytyi kaikkien joukosta.. Aika monta mielenkiintoista ja varmasti kesällä käsiin joutuvaa teosta tarttui mukaani.




Ja sitten. Vähän kuin pisteenä iin päälle, on vielä kaksi kirjaa. En tiedä säästänkö niitä vielä vai ahminko ihan ensimmäisinä. Kaksi houkuttelevaa Emmerdale-aiheista kirjaa, jotka olen saanut käsiini myöskin ihan vasta alkuvuodesta. Molemmat kirjat on hankittu Emmerdale Clubi-ystävältäni Kaarinalta, ja niistä toinen; Mandyn salaisuus, on myös hänen suomentamansa. Toinen kirja onkin paljon luettu (en ihmettele) ja on kirjoitettu osana isompaa kirjasarjaa tv-sarjan pohjalta jo 70-luvulla.


Niin että oliko tulossa tylsiä hetkiä kesä kun koittaa? Ei. Toivon vain että kesästä tulee lämmin ja valoisa, jotta voisin istuskella jonkun puun juurella viltin päällä eväät mukana ja kirja kädessä!


-Pikkukarhu