keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lukutoukan unelmakesä

Olen kova lukemaan kirjoja ja olenkin nykyään onnellinen uuden, kaksi kertaa enemmän kirjoja säilyttävän, kirjahyllyn omistaja. Mikä siis parempi tapa laittaa hyllyjä kuntoon kuin haalia lisää kirjoja!! (Herra pyörittelee päätään..ja silmiään..)

Suomalaisen kirjakaupan kanta-asiakkaana olen jo muutaman vuoden saanut haalittua itselleni kaupalta lahjakortin (osta vuoden aikana x summalla kirjoja niin saat alkuvuodesta x summan lahjakortin). Tänä vuonna saamani lahjakortin summa oli 15€ ja suunnittelin käyttäväni sen ensimmäiseen Game of Thrones-sarjan kirjaan. Ensimmäistä osaa ei kuitenkaan kaupasta löytynyt mutta sain kuulla että boksi, joka sisältää kaikki viisi osaa, maksaisi vain noin 33€, joten laitoin sen heti tilaukseen. Ei huono ostos siis lahjakortin kanssa, kun viidestä kirjasta jäi maksettavaksi vain reilu 17€ (yksittäin ostettuina kirjat olisi maksanut 9,90€ kappale!) Ensimmäisen osan olen jo salaa vähän aloittanut, mutta paremmin vauhtiin pääsen vasta kesemmällä kun saan kaikki vaadittavat kouluhommat tehtyä (nyt ymmärrän miksi yliopisto-opiskelijat usein sanovat että ehtivät lukemaan romaaneja jne vain lomillaan). Eli kun viimeinen avoimen yliopiston essee on palautettu niin saan karata "normaalien" kirjojen syövereihin.


Ja jotta ei tulisi liian tylsää, olen saanut haalittua myös vanhoja pokkareita. Vieraillessani viimeksi vanhempieni luona (joiden kirjahylly pursuaa vielä pahemmin kuin omani, mistähän kummasta olen lukuinnon saanut ;D ) odotti siellä pari muovikassillista vanhoja pokkareita. Sain kompata ne läpi ja ottaa mitkä kiinnosti...ja kyllähän ne kiinnosti. Ensimmäisinä silmiini osuivat prinssi Philipistä ja prinssi Charlesista tehdyt kirjat, ei siis konkreettisesti heistä vaan..no, you get the point. :D ja YLLÄTTÄEN ne lähtivät mukaani. Myös esimerkiksi Agatha Christien klassikoihin kuuluva opus löytyi kaikkien joukosta.. Aika monta mielenkiintoista ja varmasti kesällä käsiin joutuvaa teosta tarttui mukaani.




Ja sitten. Vähän kuin pisteenä iin päälle, on vielä kaksi kirjaa. En tiedä säästänkö niitä vielä vai ahminko ihan ensimmäisinä. Kaksi houkuttelevaa Emmerdale-aiheista kirjaa, jotka olen saanut käsiini myöskin ihan vasta alkuvuodesta. Molemmat kirjat on hankittu Emmerdale Clubi-ystävältäni Kaarinalta, ja niistä toinen; Mandyn salaisuus, on myös hänen suomentamansa. Toinen kirja onkin paljon luettu (en ihmettele) ja on kirjoitettu osana isompaa kirjasarjaa tv-sarjan pohjalta jo 70-luvulla.


Niin että oliko tulossa tylsiä hetkiä kesä kun koittaa? Ei. Toivon vain että kesästä tulee lämmin ja valoisa, jotta voisin istuskella jonkun puun juurella viltin päällä eväät mukana ja kirja kädessä!


-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti