lauantai 16. heinäkuuta 2016

Operaatio pienempi Elina.

Kaiken maailman fitness fatness dieetti syö tätä niin laihdut blogeja ja päivityksiä ja tarinoita on interwebsi pullollaan, ja osasta noista tarinoista olen inspiroitunut ja saanut kannustusta, osaa en ole edes jaksanut avata. Alkaako niitä olla netissä sun muualla mediassa jo liikaa? Vai onko se nyt vain tämä elämänvaihe että kiinnitän niihin vain enemmän henkilökohtaisesti huomiota??

Noh. Pahoitteluni, nyt liityn tähän massaan ja kerron teille oman tarinani. Joka on vielä kesken.

Marras- joulukuussa selailin instagramia ja törmäsin kuvaan jossa Sofia Ruusila-Nousiainen kertoi omalla tilillään aloittavansa personal trainer-toiminnan. Olen Sofian uraa fitnessmaailmassa seurannut ilolla, ja mielestäni tuo silloinen bikini fitneksen mm-titteli meni aivan oikeaan osoitteeseen..=) Kuvassa oli yhteystiedot ja minäpä saman tien otin häneen yhteyttä.

Rakas ystäväni Maiju (terkkuja Maltalle!! <3) sai minut parisen vuotta sitten ensimmäisen kerran salille ja silloin sainkin hieman itseäni pienemmäksi. Elämä kuitenkin tapahtui ja kilot tulivat takaisin......ehkä jopa pienten lisäkilojen kanssa. Salilla on kiva käydä, tarvitsin siihen aloittamiseen vain taas pienen avun ja jonkin selkeän ohjelman jne mitä noudattaa....sellaisen millä oikeasti saisi tuloksiakin.

Näitä joulukuussa 2015 otettuja kuvia en ole missään, EN MISSÄÄN, aiemmin jakanut (paitsi Sofialle). Hirvittää vieläkin niitä itse katsoa....mutta toisaalta nyt on hienoa nähdä miten nainen on muuttunut! Lähtöpainonihan oli 81,6 kiloa ja suunnittelimme Sofian kanssa tiputtavamme neidistä 10 kiloa pois. Sain henkilökohtaisesti suunnitellut ruokaohjelman, saliohjelman (johon kuuluu myös plyometristä reeniä, en tykkää! =D ) sekä aerobisen ohjelman. Eli sain todella monipuolisen setin.


Tulosta alkoikin syntyä aika mukavaan tahtiin ja jo helmikuussa kiloja olikin karissut jo noin 8. Huhtikuun burleskiesitys mielessäni jatkoin..mutta nyt maaliskuusta eteen päin olen reenaillut Sofian ohjeilla itsekseni. Ruokavalion tärkeys yllätti (vaikka se oli oikeasti ihan tiedossa, mutta silti) kuinka se voi vaikuttaa terveellisellä tavalla painonpudotukseen vaikkei aina sinne salille ehtisikään. Tuolloin nimittäin alkoi tuon esityksen asujen sun muiden yksityiskohtien viimeistely ja kaikki ylimääräinen aikani kului liimaten strasseja...joten sali jäi.

Sofia on kyllä koko ajan ollut "pikku piruna" olkapäälläni edelleen nyt kun olen taas sinne salillekin päässyt operaatiota jatkamaan. Vaikka hän on Helsingissä ja minä Tampereella on tämä suhteemme ollut erittäin miellyttävä ja kannustava ja hedelmällinen. Sofialta on voinut melkeinpä mihin aikaan päivästä vain kysyä mitä vain mikä on mieltä askarruttanut ja hän on mielellään vastannut. Hän on oikeasti läsnä siinä operaatiossa ja kannustaa, ainakin minua, niin instagramissa kuin facebookissakin. Vaikka emme näe ja reenaa yhdessä on se reenatessa fiilis että jotain ihmistä kiinnostaa miten mulla menee ja on iloinen onnistumisista jne...se tsemppaa tekemään vielä ne muutamat viimeiset mahdottomalta tuntuvat toistot.

Kesäkuun alussa eräs kaunis päivä nousin vaa'alle ja yllätyin kun se näytti -11kg!!! Oltiin jo siis menty yli tavoitteen ja tiedättehän sanonnan "nälkä kasvaa syödessä"..niin kävi nytkin ja lisäsin tavoitteeseen vielä viisi kiloa lisää...eli  tarkoitus olisi saada pois kokonaiset 15kg.

Tänä aamuna kun ihan vain teitä varten nousin katsomaan paljonko elopaino on, pysähtyi se lukemiin 72,4kg..eli -9,2kg. Hiukan on siis tultu takaisin päin, mutta ihan rehellisesti syytän siitä itseäni ja kesää....jäätelö kun nyt vaan on niin hyvää ja Laukontori kun on kesäkioskeineen auki on työpäivän aikana saatettu hakea jotain pientä hyvää......kuten esim pala pätkiskakkua (joka oli muuten taivaallisen hyvää). Mutta ideologiani painonpudotuksessani onkin ollut etten kiellä itseltäni mitään..silloinhan sitä juuri alkaa haluta. Jos tekee mieli jätksiä niin ostan pienen jätskin ja piste. Mutta olen onneksi huomannut että jos kauppareissulla kananmunien ja rahkojen ja kanan lisäksi koriin tipahtaa pieni pussi karkkia, en sitä pussia rohmua kerralla (niinkuin joskus ennen saatoin tehdäkin) vaan se saattaa kestää monen monta päivää. Hyvä minä!

Vaikka painonpudotuksessa on toisaalta hyvä sitä vaakaakin hieman seurata, kuvistahan sen näkee sen tuloksen parhaiten..muistatte edelleen (aivan varmasti) ne kuvat tuolta alkupäästä kun minusta otettiin "ennen-kuvat"..? No onko teidän mielestänne mitään tapahtunut? =) Omasta mielestänin ainakin on!! Tästä on hyvä jatkaa..=)

Helmikuu 2016

Helmikuu 2016

Toukokuu 2016
Heinäkuu 2016

Ainahan salilla käynti ei mene niinkuin Strömsössä.....WFC on salina suosittu, ja siellä saattaa olla välillä aina hieman ruuhkaista...mutta kyllä sopu sijaa antaa ja monien reenaajien kanssa ollaan jo tultu tutummiksi että vuorottelu jne on ihan normaalia....ja onhan se ihan kiva kun siellä ihmiset ovat alkaneet tervehtiä ja kysellä miten reeni menee...muutkin kuin nätit tytöt tiskin takana. =) Mutta onhan noita kommelluksiakin sattunut..=D Jos on innoissaan lähdössä reenamaan niin kannattaa aina varmistaa että kaapin avaimet on mukana eikä siellä kassin taskussa kaapin sisällä.....muuten voi joutua turvautumaan...no...järeämpiin työkaluihin...!! =D


Haluaisitko itse lähteä toteuttamaan elämäntaparemonttia? Ota rohkeasti yhteyttä Sofiaan osoitteeseen fitbysofia@gmail.com. Suosittelen!


Katsotaan taas joulukuun alussa, miltä näyttää vuodessa tapahtunut muutos noihin ensimmäisiin, hurjiin, kuviin verrattuna. Silloin olen (tarkoitus ainakin olisi) vienyt läpi Sofian kymmenen viikon intensiivisen treeniohjelman..

Minä valmistaudun nyt salille lähtöön!

-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti