lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kello viiden tee.

Esiin on nyt noussut faniuteni Englantia kohtaan sekä rakkauteni teen juontia kohtaan. :D Viikolla istuin parturi-kampaamomme takahuoneessa juoden, yllättäen teetä, ja selailin facebookin ihmeellistä maailmaa. Silmiini osui Pirkkalassa sijaitsevan Kirppis ja Cafe Markiisittaren omille sivuilleen lisäämä kuva teeastiastosta ja tämä neitihän meinasi pudota penkiltään! Olen kuolannut erilaisia teepannuja milloin missäkin ja salaa haaveillut pienestä kokoelmastakin. Kyseisessä setissä oli pannun lisäksi tarjolla myös sokerikko, kermakko sekä kuppeja tasseineen ja jälkiruokalautasineen..siis ihan täydellinen brittifriikin kokonaisuus!! :D Enkä jotunut pulittamaan kaikista (pannu, sokerikko, kermakko sekä kupit, tassit ja jälkiruokalautaset neljälle) yhteensä kuin vain 31€!! Nyt tarvitsisi vain löytää täydellinen pitsiliina...


Herkkuhetki lähti suunnitteluun, kun aiemmin mainitsemillani Monan vauvakutsuilla maistelimme Petra-Miisan tuomaa kindertorttua (ei kirjaimellisesti kinder, mutta maistuu just eikä melkein, ja se nyt vaan on aikalailla parasta suklaata maan päällä) :D ja se vei kielen mennessään. Hän jakoi reseptin meidän muiden kutsuilla olleiden kanssa ja viikonloppuna lähti sekin kokeiluun. Pakkohan se on kunnon iltapäiväteellä herkkujakin olla!


Ja koska haluan olla reilu, tässä resepti myös teille:


KINDERPIIRAKKA
Yhdestä taikinasta tulee pellillinen.


6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta (itse käytin CoCoVin 
raakakaakaojauhetta, iso peukku, toimii)
3dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl valniljasokeria

Kuorrutus:
200-300g maitosuklaata
25g valkosuklaata

Sekoita, sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla tai nuolijan avulla kuivien aineiden joukkoon. Lisää vielä munat yksitellen taikinaan. 

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Jäähdytä hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10min). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jottei lämmin suklaa ja pehmeä kreemi sekoitu keskenään.

Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa. Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi sukkapuikon päällä raitoja sulaan suklaaseen (itse käytin ihan hammastikkua).

Pöytään löysin Stockmannin hulluilta päiviltä vielä herkullisia belgialaisia kuppikakkusuklaitakin jos tuntuu ettei saa suklaasta sen eri muodoissa vielä tarpeekseen.. ^__^



Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!! Teeaddiktin viikonloppu on pelastettu!

-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti