lauantai 23. toukokuuta 2015

Euroviisuhuumaa

Olen pienestä pitäen fanittanut Euroviisuja, oli Suomi finaalissa tahi ei. Pikkutyttönä jo muistan
kuinka AINA piti olla TVn ääressä herkkujen kanssa vaikka tiesi jo etukäteen ettei silmät pysy auki tulosten julkistamiseen asti. :D

Tänä vuonna ei Pertti Kurikan Nimipäivät ja heidän punkvetonsa riittänyt finaalipaikkaan asti, mutta pakkohan se on istua tänäkin vuonna sohvalle ja herkutella. Tämän vuoden kisaherkku on äidin respetillä valmistettu marjapiirakka vaniljavaahdolla höystettynä, unohtamatta teetonkkaa! Omiin biisisuosikkeihin lukeutuvat esimerkiksi Ruotsi, Australia ja Venäjä.

Nyt kun Euroviisut on taas niin tapetilla, palaa itselleni mieleen (vuosittain) muistot vuodelta 2010, jolloin tämä Euroviisufani koki elämänsä yllätyksen ja elämänsä kaksi parhaimpiin lukeutuvaa viikonloppua! Tai se taisi olla itseasiassa loppuvuotta 2009 kun opiskelin viimeistä vuotta parturi-kampaajaksi ja olin päässyt osaksi Suomen TIGI Inspirational Youth-opiskelijaryhmää (8 opiskelijaa koko Suomesta) jossa TIGIn kouluttajien avulla saimme oppia paljon uutta ja pääsinpä heidän kanssaan tekemään pienen koulutuskiertueenkin. Tuolla kiertueella autossa istuessa ja hotellihuoneen jakaessa tutustuin erääseen mielestäni Suomen parhaista meikkaajista, Piia Hiltuseen. Jalat maassa tyyppi ja nainen jolle oli niin helppo puhua, kaikesta. Kiertueen jälkeen oli vähän tyhjä olo, että mitäs nyt, mutta kauaa ei tarvinnut odotella kun Piia laittoikin mulle viestiä että kiinnostaisiko mua lähteä hänelle assariksi meikkaamaan yhtä bändiä. Kysyin mihin. Euroviisuihin!! En miettinyt hetkeäkään ja vapisevin sormin kirjoitin vastauksen; TODELLAKIN. :D

Mennessämme YLEn studioille Tohloppiin ei mulla ollut hajuakaan millainen oli bändin biisi, tai kuka kumma oli ylipäätään porukka nimeltä Sister Twister. Paljastui, että yhtye oli noin 16-vuotiaita nuoria naisia joiden rumpali oli vielä liian nuori osallistumaan viisujen sääntöjen puitteissa, joten mukaan oli napattu nykyään monelle TVstä tuttu Siiri aka Cicca Uudesta Päivästä. Yhtyeen laulaja Elin oli pitkä blondi joka häikäisi lauluäänellään, eikä ollutkaan mikään turha tyyppi! Ruotsin Idolsissa hän sijoittui olisiko muistaakseni viidenneksi ja Euroviisubiisi "Love at the first sight" oli lähes tulkoon joka kantilta hänen käsialaansa. Nostan hattua!

Kuva: Iltalehti

Siiri ja Elin

Päivä kului nopeasti ja kenraalivetoa pääsin seuraamaan lavan edestä Piian katsellessa takahuoneesta TVn kautta. Kun viisutunnari lähti soimaan voin kertoa että tämän neidin ihokarvat nousivat pystyyn ja tippa nousi linssiin. Muistan vieläkin kuinka mielessä pyöri "..sä oot oikeesti täällä!!!" Tytöt vetivät oman osuutensa aivan nappiin ja pääsivätkin karsinnoista jatkoon finaaliin. Silloin se iski; Suomen viisufinaali, isommat puitteet, ALEXANDER RYBAK (Norja oli hallitseva viisuvoittaja ja seuraavat kisat käytiin Oslossa).




Pari viikkoa myöhemmin lavaa rakennettiinkin Tohlopin studion sijasta Pirkkahalliin, ja siellä se Alexanderkin viulunsa kanssa kulki käytävillä. :) Jännitys oli selkeästi kaikilla pinnassa ja päivä kului taas hurjan nopeasti. Kolme eniten ääniä saanutta esitystä pääsivät superfinaaliin, joista Suomen kansa äänesti uudelleen omaa suosikkiaan. Sister Twister jäi ikävästi juuri neljännelle sijalle, joten Oslon reissu jäi meiltä väliin. Mutta ajatus joka kesken päivän alkoi hiipiä takaraivoon.."..mitä jos me oikeasti lähdetään Osloon?!" Kuunkuiskaajat voittivat Suomen karsinnan mutteivät menestyneet Oslossa.

Ja kyllähän sitä kunnon karkeloilla jatkot kuuluu olla! Silloinen Love Hotel oli jatkopaikkana ja esimerkiksi juuri Alexander päästeli tanssilattialla aika vauhdilla. :) Vihdoin tuolloin oli sopivasti aikaa napsasta yhteiskuvakin. ^__^


Vielä tänäkin päivänä kiitän Piia suunnattomasti mahdollisuudesta päästä osallisesksi jotain mitä olen lapsesta asti ihaillut. Kiitos Sister Twisterin tytöille jotka ovat mahdottoman mukavia tyttöjä ja menestyvät musiikin saralla edelleen mainiosti! En unohda tuota vuotta enkä noita päiviä varmasti ikinä!

Mutta nyt hellan ääreen leipomaan se piirakka ja jännittämään illan showta! Jos Suomi ensi vuonna pääsee finaaliin, lupaan järjestää kisastudion oikein komeilla herkuilla!!

Äidin marjapiirakka 

2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g margariinia
3-4dl marjoja

Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon vuorotellen sulatetun margariinin kanssa. Laita taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää pinnalle marjat. Paista 200 asteessa noin 30min.

Kylkeen hankin Flora Vanillaa jonka vain vaahdotan. Kelpaa tälle illalle. :)

-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti