torstai 6. elokuuta 2015

Teekutsujen reseptit

Nyt täytyy heti alkuun pyytää anteeksi, että reseptien julkaisu kesti näin kauan. Neidillä oli täällä hieman teknisiä ongelmia aipädinsä kanssa mutta nyt ne on selätetty kun mulla on läppäri!! Ilon päivä!!

Mutta eli siis....

Parin viikon takaisilla teekutsuilla oli tarjolla neljää erilaista herkkua, jotka olin itse väkertänyt. Pöydässä oli perinteisiä brittiläisiä kurkkuteeleipiä sekä kylmäsavulohiteeleipiä ja makeina herkkuina mansikka-vadelmatartaletteja sekä suklaista earl grey kuivakakkua. Alkuperäiseen postaukseen en tosiaan halunnut reseptejä änkeä, joten saatte ne näin ihan erikseen. :) Itse tein teeleipiä noin puolikkaat setit molempia.

Aloitetaan suolaisista.

Ostin kurkkuteeleipiä varten valkoista isoa paahtoleipää ja kalateeleipiä varten tummaa. Reseptit on aika isolle määrälle teeleipiä, oman maun mukaan sopii määriä pienentää.


Kurkkuteeleivät
1 iso kurkku kuorittuna ja viipaloituna ohuiksi siivuiksi
Suolaa
3/4 kuppia pehmeää voita
2 teelusikallista tuoretta puristettua valkosipulia (itse käytin röyhkeästi valkosipulijauhetta)
20 palaa ohueksi siivutettua leipää
1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
1 ruokalusikallinen sitruunamehua
Pippuria mauksi

Suolaa kevyesti kurkkuviipaleet ja anna kuivua (kuivurissa) 1-2 tuntia (itsellänihän ei moista kapistusta ole joten painelin välillä uhkarohkeasti paperilla liian kosteuden pois)

Yhdistä voi ja valkosipuli ja voitele jokainen leipäviipale.

Sekoita pienessä kulhossa öljy, sitruunamehu ja pippuri. Lisää kurkkuviipaleet ja pyörittele kunnolla.

Lisää kurkkuviipaleet leivälle ja käännä puolet leivistä päälle. Leikkaa irti reunat ja tee leivistä sopivan kokoisia tarjoiltavaksi. (Itse tein kurkkuteeleivistä perinteisiä kolmioleipiä.)

Tarjoile. (Minulla leivät olivat hetken jääkaapissa ennen kuin tytöt tulivat ja molemmat versiot "marinoituivat" erittäin hyvin.)

Kylmäsavulohiteeleivät
1 kuppi pehmeää tuorejuustoa
20 palaa ohueksi siivutettua leipää
Tilliä (tai kaprista)
300g ohueksi viipaloitua kylmäsavustettua lohta
Sitruunamehua
Mustapippuria

Voitele jokainen leipäviipale tuorejuustolla ja ripottele päälle tilliä.

Aseta kalaviipaleet puolille leivistä. Pirskottele päälle sitruunamehua ja lisää rohkeasti mustapippuria.

Käännä puolet leivistä kalapuoliskojen päälle ja leikkaa irti reunat. (Näistä leivistä tein suorakaiteen muotoisia.)

Tarjoile. (Nämäkin siis menivät pöytään jääkaapin kautta.)

...sitten niihin makeisiin herkkuihin!! Kumpaakaan en ollut koskaan aiemmin tehnyt, mutta onneksi koekaniineina oli hyviä ystäviä jotka varmasti olisivat sanoneet jos ne eivät olisi kelvanneet syötäviksi. :)


Suklainen Earl Grey kuivakakku
(josta tuli täydellisen kostea)
6 pussia earl grey teetä tai 2 ruokalusikallista irtoteetä
1 kuppi vettä
1/2 kuppia voita
3 munaa
2 kuppia kidesokeria
100g makeuttamatonta suklaata, sulatettuna ja jäähdytettynä (itse taisin käyttää 75% levyn)
2 kuppia yleisjauhoja
1 teelusikallinen ruokasoodaa
1 teelusikallinen leivinjauhetta
1/4 teelusikallinen suolaa
1/2 kuppia maustamatonta jugurttia
Tomusokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele kuivakakkuvuoka.

Uuta teepusseja keitetyssä vedessä 3-5 minuuttia. Poista pussit tai irtotee ja aseta sivuun jäähtymään.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon sulatettu ja jäähdytetty suklaa. Lisää joukkoon jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola, sokeri, jugurtti sekä tee. Kaada vuokaan.

Paista 50 minuuttia tai kunnes kakkuun upotettu tikku tulee ulos muitama muru tikkuun tarttuneena. Poista uunista ja jäähdytä viitisen minuuttia.

Kumoa kakku ulos vuoasta ja anna jäähtyä. Sirottele päälle sihdillä tomusokeria.

NAM.


Mansikka-vadelmatartaletit
Pohja
1 kuppi pehmeää voita
3 ruokalusikallista sokeria
3 ruokalusikallista tomusokeria
1,5 kuppia yleisjauhoja

Kuumenna uuni 165 asteeseen. Sekoita käsin voi, sokerit ja jauhot. Työstä kunnes taikina on kiinteää ja laita hetkeksi kylmään.

Ota pikku könttejä ja aseta taikina tartalettivuokien reunoille saakka. Jäähdytä kaksi tuntia (itse jäähdytin ehkä maksimissaan tunnin). Paista 10-12 minuuttia tai kunnes taikina on reunoiltaan kullanruskea. 8 minuutista eteenpäin pohjia kannattaa pitää silmällä. Anna jäähtyä hetken ja paina teelusikalla pohjaan syvennös (täytettä varten) ja anna jäähtyä kokonaan.

Sitrustäyte
1 kuppi kermaa (2dl)
4-5 ruokalusikallista sitruunamassaa

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sitruunamassa. Pursota täyte pohjiin.

Viimeistele marjoilla.
...mikä ihmeen sitruunamassa?! Sitä minäkin kysyin, mutta tässä helppo ohje myös siihen! Tein tämän siis vuorokautta ennen, jotta se ehti täydellistyä käyttötarkoitukseensa itse päivänä.

Sitruunamassa
2 munaa
1 kuppi sokeria
1/2 kuppia sulatettua voita
1/3 kuppia sitruunamehua
1 1/2 ruokalusikallista sitruunan kuorta
ripaus suolaa

Kuumenna ja sekoita vesihauteessa munat ja sokeri. Lisää voi, sitruunamehu, sitruunan kuori sekä suola. Kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes seos alkaa saostua ja saavuttaa 160'C. Säilyy peitettynä jääkaapissa noin viikon ajan.

Noniin..eiköhän sitä siinä teille taas leipomista hetkeksi! Nauttikaa, kaikki on niiiiin hyviä!! :) Ja kertokaa ihmeessä mikä on oma suosikkinne ja miten onnistutte, mielelläni kuulisin!

-Pikkukarhu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti