keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lontoo osa 1: TIGI Cut & Colour koulutus

Noniin, nyt on vajaa viikko ihanassa Isossa Britanniassa vietetty ja aloitetaan reissun purkaminen siitä miksi alunperin sinne lähdin; TIGIn leikkuu- ja värikoulutukseen.


Tukkurimme Headbrands oli järjestänyt osallistujille yhteisen hotellin Chelsean alueelta ja siinä olikin meinaan hotelli! Keskiviikkoaamuna kävin ilmottautumassa respassa ja jätin laukkuni odottelemaan iltapäivää kun palasin noutamaan avaintani. Avainta pyytäessäni minulle ilmoitettiin että neiti, laukkunne on jo siirretty huoneeseenne. Siinä kohden tuli jo ensimmäinen waau.....en missään hotellissa, en missään, ole moista palvelua saanut. No, huoneen oven suljettua perässäni laskin rauhassa käsilaukkuni ja seuraava wau, tällä kertaa ääneen, pääsi suustani. Majoituin huoneessa yksin ja sain maata x-asennossa king size sängyssä ja löhöillä valkoisella nahkadivaanisohvalla...ja kylpyhuone oli suuri..sieltä löytyi sekä suihkukaappi että kylpyamme, joten arvanette mitä ensimmäisenä iltana tein. =D


En muistakaan koska olisin viimeksi kylvyllä itseäni hemmotellut joten oih ja voih kun siellä olikin mukavaa! Myös taide huoneen seinällä oli brittifriikin mielestä varsin onnistunut valinta. =D


Koulutukseen osallistui kampaajia kaikista pohjoismaista, eli meitä oli Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta sekä Tanskasta. Täältä Suomesta meitä oli kolme naista, minä täältä Tampereelta ja kaksi pääkaupunkiseudulta. Vaikkei me oltukaan koskaan ennen tavattu aiemmin niin tulimme hyvin juttuun, mikä oli tietysti mukavaa. =)


Kahtena päivänä keskityimme aamupäivät seuraamaan, kuuntelemaan ja oppimaan kun TIGIN kouluttajat tekivät demotöitä malleille. Ilmapiiri oli alusta loppuun hyvin rento eikä kukaan kyllä millään lailla jäykistellytkään. Iltapäivisin sitten jokainen sai valita halusiko aamun demojen innoittamana leikata vaiko värjätä. Malleina meillä oli harjoituspäät eli ei ihan sama kuin elävä, kunnon korvat omaava, hiusmalli. Korvilla viittaan tässä siihen että esimerkiksi lyhyitä hiusmalleja ei harjoituspäähän pysty tekemään aivan samantasoisesti kuin oikeaan päähän, jolloin korvalliset saa selkeämmin muotoiltua ja esimerkiksi ihan käännettyä.

Lähdin koulutukseen sellaisella asenteella, että haluan oppia ja ammentaa jotain uutta siitä kaikesta. Tämä mielessäni jätinkin kaikki värjäysaikeet jo Helsinki-Vantaan lentokentälle ja päätin keskittyä leikkaamiseen, varsinkin nyt kun oli ne ihan gurut siinä vieressä opastamassa. Uusia leikkaussuuntia tulikin reenattua ja oivalluksia ymmärrettyä, kiitos niistä Pierolle ja Marialle jotka kärsivällisesti minua opettivat. =)

Minä virnistän kun kouluttaja Maria Kovacs sanoo kuvaushetkellä selvällä suomen kielellä "muikku!".

Mitä nyt siis kannattaa pitää mielessä värjäyksiä ja leikkauksia ajatellen?

TIGIlle on tullut Colour Trip niminen suoravärimäinen sekä samalla hyvin kevytvärimäinen väri joka levitetään hiukseen ilman hapetetta. Minä kun monelle asiakkaalle teen sellaisia niin sanottuja "ponihiuksia" niin tietysti silmä kovana seurasin mitä vinkkejä saisin ja koitin ottaa kaiken uuden infon tätä väriä ajatellen talteen. Muutaman värin olenkin jo tehnyt asiakkaille mutten ole vielä uusinut sitä kenellekään, joten vielä en pysty allekirjoittamaan kouluttajien lupaamaa kahdenkymmenen pesun kestoa, mutta mielelläni kuulen Teiltä joille kyseistä väriä olen laittanut, että mikä on keston laita. Mutta kyseisellä värillä siis kikkaillaan tällä hetkellä paljon niin voimakkaina sävyinä kuin pastellisoituina vivahteinakin.


Vaaleita sävyjä suositaan myös edelleen ja ne pyritään pitämään melko pehmeinä. Nuppiluun alueelle ja pään korkeimmalle kohdalle pehmeys jätetään selkeämmäksi kun taas kasvojen ympärillä olevat alueet kirkastetaan huomattavasti. Ei kuitenkaan tuoda sitä palkkiraitamuotia takaisin. =D



Leikkauksissa kerrostus, eikä aina edes niin kovin yhdistelty kerrostus, tuo keveyttä hiusmalliin. Varsinkin silloin kun henkilöllä on taipumusta rutistella ja hieman kohottamalla pyrkiä saamaan liikkuvuutta ja ilmavuutta hiuksiinsa. Rouheat linjat ja 70-, 80- ja 90-luku, hiekkapestyä denimiä myöden, on nyt ne jutut. =D


Headbrands tarjosi meille hotellilla ensimmäisen koulutuspäivän iltana myös aika pramean illallisen. Olin ajatellut ottavani mukaan oikein kynämekon, mutta päädyin lopulta kuitenkin pakkaamaan mukaan korkeavyötäröiset housut. Niiden kanssa luotin luonnollisesti leopardikuosiin ja korkeisiin korkoihin. =) Ruoka oli hyvää ja oli oikein alkuskumpat ja ruoan kanssa viinit ja vielä saimme haluamamme drinkitkin jälkiruoan jälkiruokana! Hieman alkoi kuitenkin päivä jo painaa kun puolilta öin painui peiton alle (Suomessa kello on siis Englannin aikaa kaksi tuntia edellä) eikä unta tarvinnut kovin kauaa houkutella.


Ihana koulutusmatka kyllä oli. Oli kunnia päästä tapaamaan TIGIn kouluttajia joita ei vielä syystä tai toisesta ollut koskaan tavannut ja oppimaan heiltä. Oli myös mahtavaa tutustua kampaajiin ympäri pohjoismaiden, varsinkin eräät tanskalaisnaiset tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Sanotaan, että onneksi on facebook ja yhteydenpito on sitä kautta tehty helpoksi. =)

Jos siellä ruudun takana nyt joku lukee ja miettii uskaltaisiko ottaa ja lähteä vaikka vain tuollaiselle lyhyelle parin päivän koulutusreissulle ulkomaille, niin suosittelen erittäin lämpimästi! Itse sain uutta puhtia ja innostusta tekemiseen taas lisää ja varsinkaan tällä alalla kun sitä ei koskaan ole niin sanotusti "valmis", on tälläiset mahdollisuudet kultaakin arvokkaampia. Tarttukaa niihin.

-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti