lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kello viiden tee.

Esiin on nyt noussut faniuteni Englantia kohtaan sekä rakkauteni teen juontia kohtaan. :D Viikolla istuin parturi-kampaamomme takahuoneessa juoden, yllättäen teetä, ja selailin facebookin ihmeellistä maailmaa. Silmiini osui Pirkkalassa sijaitsevan Kirppis ja Cafe Markiisittaren omille sivuilleen lisäämä kuva teeastiastosta ja tämä neitihän meinasi pudota penkiltään! Olen kuolannut erilaisia teepannuja milloin missäkin ja salaa haaveillut pienestä kokoelmastakin. Kyseisessä setissä oli pannun lisäksi tarjolla myös sokerikko, kermakko sekä kuppeja tasseineen ja jälkiruokalautasineen..siis ihan täydellinen brittifriikin kokonaisuus!! :D Enkä jotunut pulittamaan kaikista (pannu, sokerikko, kermakko sekä kupit, tassit ja jälkiruokalautaset neljälle) yhteensä kuin vain 31€!! Nyt tarvitsisi vain löytää täydellinen pitsiliina...


Herkkuhetki lähti suunnitteluun, kun aiemmin mainitsemillani Monan vauvakutsuilla maistelimme Petra-Miisan tuomaa kindertorttua (ei kirjaimellisesti kinder, mutta maistuu just eikä melkein, ja se nyt vaan on aikalailla parasta suklaata maan päällä) :D ja se vei kielen mennessään. Hän jakoi reseptin meidän muiden kutsuilla olleiden kanssa ja viikonloppuna lähti sekin kokeiluun. Pakkohan se on kunnon iltapäiväteellä herkkujakin olla!


Ja koska haluan olla reilu, tässä resepti myös teille:


KINDERPIIRAKKA
Yhdestä taikinasta tulee pellillinen.


6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta (itse käytin CoCoVin 
raakakaakaojauhetta, iso peukku, toimii)
3dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl valniljasokeria

Kuorrutus:
200-300g maitosuklaata
25g valkosuklaata

Sekoita, sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla tai nuolijan avulla kuivien aineiden joukkoon. Lisää vielä munat yksitellen taikinaan. 

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Jäähdytä hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10min). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jottei lämmin suklaa ja pehmeä kreemi sekoitu keskenään.

Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa. Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi sukkapuikon päällä raitoja sulaan suklaaseen (itse käytin ihan hammastikkua).

Pöytään löysin Stockmannin hulluilta päiviltä vielä herkullisia belgialaisia kuppikakkusuklaitakin jos tuntuu ettei saa suklaasta sen eri muodoissa vielä tarpeekseen.. ^__^



Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!! Teeaddiktin viikonloppu on pelastettu!

-Pikkukarhu

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Poneja ja yksisarvisia..

Kevään ja kesän hiusten trendiväreihin kun kuuluu erilaiset violetit ja kuparit, niin ajattelin esitellä teille muutaman super ihanan kokonaisuuden mitä olen saanut tehdä. :)  Toivon että nämä kuvat herättävät lämpöisen tunteen sisällä ja saa suun hymyyn. Jos innostuit, ota rohkeasti vain yhteyttä Rastaan ja katsotaan mitä metkaa me keksittäisiin juuri Sun päälle! :)






Nyt ehkä ymmärrätte postauksen otsikoinninkin.. ^__^

-Pikkukarhu

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Teerenpeli Tenderfeet - Newcomer's Night

Lauantaina sain taas ihanan kampauksen työkaverini Sirun käsien kautta ja suunta olikin illalla kohti Tampereen Teerenpeliä, jossa ystäväni, burleskitaiteilija Olivia Rouge, on emännöinyt burleski-iltamia jo pitkän tovin. Tällä kertaa oli luvassa ns Teerenpeli Tenderfeet, eli joka ikinen lavalla nähty numero oli esiintyjille ihka ensimmäinen kerta burleskilavalla, ainakin itse esiintyjän roolissa siis. :)


(Tuon mahtavan julisteen on tehnyt Tuuli Juntunen. Aika taitava mimmi, tuo pupunen on mitä upeampi kerta toisensa jälkeen!)


Oma roolini oli olla toinen illan pick up-tytöistä (lavalla kanssani hyöri neiti nimeltä Cousin Harlot) ja se on kyllä se homma mitä tykkään tehdä. Eli olen se henkilö joka tarvittaessa vie ennen numeroa esiintyjän lavalla olonsa aikana tarvitseman rekvisiitan paikoilleen ja luonnollisesti esityksen jälkeen käy keräämässä sekä rekvisiitan että ne lavalle jääneet vaatekappaleet takaisin talteen. Eli saan sen hetkeni lavalla, mutten heittele omia vaatekappaleitani pitkin nurkkia.. :D (been there, done that ja edelleen viihdyn pick upin roolissani)

Takahuoneessa oli erittäin jännittynyt ja hermostunut ilmapiiri ennen settien alkua. Lakka pöllysi ja meikkisiveltimet viuhuivat. Oli ilo huomata miten jokaisen esiintyjän roolihenkilö syntyi vaihe vaiheelta ja vielä suurempi ilo oli seurata kuinka he nauttivat lavalla olostaan. Oloa lavalla helpotti varmasti mahtava yleisö joka huusi epäilemättä äänensä käheiksi kannustaessaan ensikertalaisia. :)






Esitykset olivat erittäin monipuolisia ja kekseliäitä kotiäitien ahdingosta aina animeen/mangaan saakka. Omat ehdottomat suosikkini olivat Mayhem Mamacitas-duon iloinen ja vauhdikas barbienumero, Elisa Dayn seksikäs Gorillanumero sekä Sabine Sheerin pizzan kotiinkuljetus (miksi meillä käyneet pizzakuskit ei ole koskaan näyttäneet noin hyviltä?) Kuten illan juontaja Stella Polairekin sanoi, ei ole ensikertalaiset ennen näyttäneet noin konkareilta kaikki, niin hyvin ne kaikki veti esityksensä!! Ja varmasti kaikkia illan aikana lavalla olleista tullaan näkemään siellä myös uudestaan, joten pitäkää nimet muistissa!!









Kotiin päästyäni olin tyttöjen puolesta iloinen ja onnellinen, itse erittäin väsynyt ja uni tulikin aika helposti. En malta odottaa seuraavaa Teerenpeli Teasea, joka järjestetään kesäkuussa ja siitä kerronkin sitten lisää myöhemmin.

Tässä kohden täytyy kyllä todeta, että ai kuinka rakastankaan näitä kaikkia tyttöjä/naisia/esiintyjiä jotka selkeästi tekevät burleskia täydestä sydämestään ja on kunnia saada olla enemmän tai vähemmän mukana heidän kokemuksissaan. Kiitos. <3

-Pikkukarhu

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

SEC, se ainoa faniclubi johon olen koskaan kuulunut.

Muistan jo pikkutyttönä istuneeni TV:n edessä ja katselleeni Emmerdalea. En muista ikääni, mutta muistan että sitä sarjaa seurattiin ja ahkerasti. :) Sitten tapahtui esimerkiksi lukio ja kirjat veivät enemmän aikaani ja kylän tapahtumat jäivät taka-alalle. Muutama vuosi sitten aloin jälleen seurata sarjaa ja nyt ei mene päivääkään etteikö jaksot mene vähintään boksin syövereihin talteen jos olen yli kuuden esimerkiksi töissä. :D



Olin tietoinen että Suomessa on sarjalle vannoutuneille olemassa faniclubi, mutten ottanut asiasta tuolloin sen enempää selvää. Clubin olemassaolo takaraivossani selailin Instagramin ihmeellistä maailmaa viime vuonna ja (tietysti kun seuraan siellä Emmerdalea) huomasin eräässä kuvassa suuren joukon ihmisiä. Kuvateksti paljasti joukon olevan Suomen faniryhmä ja minua alkoi hihityttää. Onko clubin kautta mahdollista päästä muka ihan tuonne?? Waaau.. :D Samantien googletin miten ryhmään pääsee jäseneksi ja mitä muuta mukavaa sen jäsenenä pääsisi kokemaan.

Herra kun tuli kotiin ja hänelle aloin selittämään into piukeena ja suu vaahdossa kyseisestä clubista hän vain nauroi ja pyöritteli päätään. Lause mikä sieltä tuli oli ehkä oivaltavin minun Emmerdale-faniurallani; "Siis miten voi olla mahdollista, että sä olet tiennyt tosta clubista, muttet ole vielä jäsen?!" Niinpä. Hyvä kysymys. Mutta samana päivänä tuo asia korjattiin ja sain ajatella olevani virallisesti faniclubin jäsen, ja se olikin ensimmäinen jäsenyyteni mihinkään viralliseen faniclubiin koskaan, jännää!!

Mitä kaikkea faniclubissa sitten tapahtuu? Silloin tällöin organisoidaan erilaisia kokoontumisia/tapahtumia joissa saatetaan kilpailla tietovisan parissa (yleensä palkinnotkin ovat hyvin Emmerdale-henkisiä) tai muistellaan koko porukalle esimerkiksi edellistä faniviikonloppua ja sen tapahtumia kuvien merkeissä ja tietysti yhdessä olemista (syömistä ja ehkä joskus vähän juomistakin, kuuluhan se olut vahvasti brittikulttuuriin) ja sarjan tapahtumista puhumista ja niiden pohtimista.

Clubilla on myös oma lehti, joka ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa, ja sen tekijät ovat kaikki clubin jäseniä ja onkin ollut mukavaa päästä osalliseksi sen tekemistä jo ihan oman "clubiurani" alusta alkaen. :) Toivottavasti porukka ei kyllästy juttuihini, jotta saisin vielä monta kertaa olla mukana sen teossa!


Clubin vuoden kruunaa aina se Englannissa järjestettävä faniviikonloppu (tänä vuonna lokakuun alkupuolella), ja se on sellainen reissu johon monet clubin jäsenet haluaisivat mukaan. ITV kun sen järjestää niin kaikki halukkaat eivät aina pääse mukaan kun isompi taho määrittää osallistujamäärän, ja nyt onkin jännät paikat pääsenkö itse tänä syksynä reissuun! Siellä olisi kuulemma ehkä illallisteemana Oscarit, joten olisi mahtava päästä tälläytymään oikein viimeisen päälle pin up- henkeen! Faniviikonlopussa pääsisi tapaamaan osaa näyttelijöistä sekä studioille.. Muusta mahtavasta, vielä pimennossa olevasta ohjelmasta, ei minulla ainakaan vielä ole tietoa.. Jos nyt ensin varmistuisi onko mukana osallostujalistassa vai ei!! :D

Suomen Emmerdale Clubilla on facebookissa suljettu ryhmä, johon jäsenmaksun maksettuaan pääsee myös mukaan ja ai että kun on mukava että on olemassa sivusto, jossa voi aiheen tiimoilta, ja vähän ohikin, höpötellä saman henkisten ihmisten kanssa! Ja uskokaa tai älkää, sarjan fanit eivät tosiaan kaikki ole mummoja..ikähaarukka Suomen faneilla on aika laaja. Sitä ne Englannissakin usein ihmettelevät miten sarja onkin täällä niin laajasti tykätty, eikä vain eläkeläisten juttu.

Kiinnostuitko? Haluaisitko ehkä itse mukaan tähän mahtavaan clubiin?

SEC:n jäsenmaksu on 18€/vuosi (ei siis ollenkaan paha!) ja sen voit suorittaa tilille
FI39 5780 5520 0009 30 (OKO) / Suomen Emmerdale Club
Laita viestikenttään nimesi (jos et itse ole maksajana) ja osoitteesi.

Näin yksinkertaista!

Maksettuasi jäsenmaksun voit käydä laittamassa liittymispyynnön facebookryhmään ja siitä se sitten lähtee!

Tervetuloa mukaan!!



Ja työkaverit, mä tiedän että teitä jo tämä postaus huvittaa, mutta kiitos että jaksatte mun Emmerdalehöpinöitä myös töissä. Joskus on asiakkaiden(kin) kanssa kiva aiheesta turista. :)

-Pikkukarhu

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Vauvakutsut. Erilaset sellaiset..

Hyvä ystäväni Mona odottaa esikoistaan ja alkaa olla lähellä laskettua aikaansa. Me ystävät osasimme aavistaa, että hän kirosi jo osittain ääneenkin että "eikö ne nyt hitto saa järjestettyä mulle vauvakutsuja, ite en ala kyllä.." ja tämä korvan takana järjestimme yllätysvauvakutsut. Monan mies hankki Monan pois kotoa ja me piileskellen missäkin nurkkien takana odotimme että herra ilmoittaa reitin olevan selvä jotta me pääsemme koristelemaan asuntoa ja laittamaan herkkuja esille. Ilmoituksen tultua kadulla näkyi monta tuttua autoa letkassa ja kellohelmoja viilettämässä kohti Monan kotia.

Normaaleita vauvakutsuja emme halunneet tehdä, sillä ei tuleva äitikään ole sellainen "perinteinen" äiti. Tai miten se nyt sitten kategorioidaan ylipäätään, perinteinen äiti, mutta kohteliaisuutena tämän sanon. Lapsi tulee elämääm huumorin, rakkauden, erilaisten konsolipelien sekä glitterin ja leopardikuosin keskellä. Unohtamatta jo nyt vauvan pinnasängyn ja vaunujen vallanneita kissoja. Ja tuota huumoripuolta halusimme tuoda esiin, joka on yleensä juuri niin mautonta kuin voi kuvitella, mutta se siitä tekeekin niin hyvää. :) Pelasimme esimerkiksi "Sperma paikoilleen"-peliä joka oli hyvin vahvasti aasille häntä-tyylinen leikki.


Teemana oli 50-luvun kotirouvat, joten vaatetus oli myös sen mukainen ja nyyttärihengessä vietetty iltapäivä myös näkyi tarjoilussa (dallaspullaa, vaahtokarkkeja, suolaista piirakkaa jne). Mona oli iloinen ja innoissaan kun löysi meidät olohuoneestaan ja hymy taisi pysyä kasvoilla koko iltapäivän ajan. Välillä toki naurettiin oikein räkänauruakin, mutta se kuuluu tietysti aiheeseen. :D


Kakku oli ehkä kuitenkin päivän kohokohta, sillä se oli jo kauheudessaan ihan älyttömän hieno; istukka. Kyllä, istukka. Napanuora vielä kiinni ja kaikki. :D


Toivottavasti Mona sai vierailustamme voimaa loppuodotukseen ja löytää lahjoittamallamme lahjakortilla jotain tärkeää (tai ei niin tärkeää) tulokkaalle. Meillä vierailla oli hirmuisen ihana päivä, ja aurinkokin kun helli niin se kruunasi koko sunnuntain!

-Pikkukarhu

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Mä oon kolmekymppinen..!!

Kolmekymppisteni virallinen päivämäärä kun osui perjantaille 13. päivä niin olihan se nyt ihan pakko juhlia virallisena päivänä. Olin vuokrannut Hämeenkadulta Henry's Pubin mahtavia ysäribileitä varten ja olinkin erittäin positiivisesti yllättynyt siitä, miten juhlakansa oli panostanut illan pukuteemaan. Itselläni oli päällä kolme eri mustaa vaatetta BlackMilk Clothingilta (kerron kyseisestä merkistä enemmän myöhemmin) ja asun kruunasi Jeffrey Cambellin upeat niittikorkkarit.. Yleisesti ajatellen sellainen hyvin Clueless-henkinen asukokonaisuus. :) Tukka ja meikkikin oli oikein viimeisen päälle "hirveä" ysärisöherrys, ja kiitos niistä ihana työtoverini S. ;) Noita piuhoja otsalla aloin jo illan mittaan pyöritellä kuin silloin ennen vanhaan tottumuksesta ja mietittiinkin tyttöjen kanssa miksi nuo olivat edes muodissa? "Kehystää kivasti kasvoja" Ei. :D




Ohjelmaakin oli järjestetty ja nauruhermoja kutkutti stand up koomikko Olli Siiki. Ystäväni olivat lähettäneet hänelle hieman juttuja minusta ja olikin kiva kuulla kuinka "järkyttynyt" Olli oli esimerkiksi addiktiostani prinssi Harryyn. :D Illan aikana kaikki saivat myös, teemabileissä tapana kun on, äänestää mielestään parasta asua. Näissä karkeloissa voiton, ja ysäridrinkki Elviksen, vei ystäväni Janita mahtavan karvatakkinsa kanssa. :D Ja Janitalla oli myös pikkureppu jossa oli hitto vieköön YleX:n Matti Airaksisen nimmari!



Lahjatkin saivat sankarin oikein ihmetyksen valtaan, sillä ne olivat just eikä melkein saajansa näköisiä. :) Brittifaniuteni on laajasti tiedossa ja lahjoissakin se näkyi; sain Englantilaista toffeeta, ENGLANTIVILLASUKAT!!!, Britti-shottilasit ja Union Jack-säilytyslaatikon kaikille aarteilleni. Teen suurkuluttaja sai tietysti myös teetä ja uuden, mahtavan ja suuren tee"mukin", eli siis tonkan. :) Ehkä ne isoimmat lahjat olivat pari lahjakorttia Belowzero Tattooseen Jessille (Brittisleeve taitaa saada pian jatkoa) ja voi herranjestas se lahjakortti jonka sain roller derby tytöiltä ja pojilta! Kortissa luki että sen voi käyttää yhteen kolmesta vaihtoehdosta, ja ne olivat Belowzero Tattoo, Wikko Skates tai Minna Parikka. Hei tosi helppo valinta!? Ei tosiaan.. Tässä on pikku neidille pohdittavaa.





Kiitos tuhannesti ja miljoonasti vielä kaikille synttäreitä kanssani juhlineille ja myös muille onnitelleille. Oon niin kiitollinen, että saan kerta toisensa jälkeen huomata kuinka mulla on ihania ystäviä. Kiitos että olette olemassa.

-Pikkukarhu

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

TIGIn koulutuksesta työintoa kevääseen..

Eilen oli mahdottoman tuulinen ja hieman sateinen tiistai-ilta Tampereen keskustassa. Hiekoitushiekkavuorien läpi kuljin Sacndic Cityyn jossa meitä parturi-kampaamo Rastan, sekä muiden kampaamoiden, väkeä odottivat aina niin iloiset TIGIn, Fudgen ja Framesin kouluttajat.

Agendassa oli tutustua kevään tuleviin hiustrendeihin ja ai että kun siellä oli juurikin sellaisia juttuja joita niin tykkään tehdä!! Ensinnäkin violetit(!!!) niin puuterimaisina kuin kunnon violetteinakin ovat in ja ne otsatukat.. Perfektionisti kun yleensä viilaa ja viilaa niin nyt jännittääkin miten luonnistuu niihin saada ylipitkä grunge-henkisyys ja sellainen "itseleikatun" näköinen fiilis.. Otsikset saa kesällä olla myös aika lyhyitä, mutta nimenomaan myös "saksittuja". Väreissä toimii myös kuparin eri sävyt, ja niitähän tykkään tehdä. Ja tietysti punaisia (niistä ei tosin puhuttu mitään mutta punapääasiakkaat, ei huolta, en pakota teitä vaihtamaan kupariin!).

Mutta sitten se hurjin juttu. Vetyperoksidiblondit luokkaa uusi Kim Kardashian. In. Kuka on eka ja tulee? Käy sekä miehille että naisille! Kuulemma. :D Ei vaan, on päitä joille se sopii oikeasti hyvin, sitä ei käy kieltäminen. Mutta katsotaan koska ensimmäinen uskaltautuu isompaan muutokseen.

Leikkauksissa ollaan siirtymässä voimakkaampiin linjoihin, ja on jo huomattukin kuinka pitkähiuksiset ovat rohkaistuneet ja pätkäisseet omat kutrinsa lyhyemmiksi. "Se" mitta on leukalinjan ja olkapään välillä..ylipitkä polkka. Myös lyhyet mallit pitävät pintansa ja niitä yhdistellään päästä riippuen hyvin unisex-tyyliin. On tiukkoja linjoja mutta myös pehmeyttä.




Pitkähiuksisien ei kaikkien kuitenkaan tarvitse kyyneleet silmissä olla luopumassa mitastaan, vaan pitkätkin on ihan ok. Varsinkin keskijakauksella. :D Viimeistelyissä suositaan edelleen letityksiä, mutta ne ovat jo muutenkin arkipäiväistyneet. Myös kiharaa tehdään edelleen, mutta tiukoista prinsessapilvistä ollaan tultu vähän hillityympään malliin, eli hyvin loivaan, melkein jopa latvasta suoraan, kiharaan. Luonnollisuutta, luonnollisuutta!!

Ja lopuksi jos hieman myös miehistä, jotka ovat nykypäivänä entistä tietoisempia hiusmalleistaan ja käyttävät enemmän tuotteita. Kevään ja kesän miesten juttu on surffimeininki. Viime vuonna kun innoittajana oli 50-luku ja Mad men, nykyään saa mallia katsoa esimerkiksi Levi's-mainoksista. Puristeltua, laineikasta. Unohtamatta kuitenkaan sliipattuja ja hyvin parturoituja malleja.




Ja pakko oli kuvata Jenna-mallin kengät kun olivat niin mukavasti ysäriteemaiset..(miksi ysäri kiehtoo tällä hetkellä meikäläistä niin kovin niin se paljastuu ehkä viikonlopun jälkeen ;D ) Ja voi mahtavuutta tuo kouluttaja Mikko Vainion paita!! LOL!! Jos jotakuta kiinnostaa niin paidan merkki on Weekday, ja Mikko on vaan ihan superhyvä kouluttaja, paidasta riippumatta!

Nyt vaan Tekin kaikki kevättukasta haaveilevat ei muuta kuin suunta kohti Kehräsaarta ja Rastaa!!

-Pikkukarhu


tiistai 10. maaliskuuta 2015

Uusi vuosi, uusi blogi

Heipparallaa!!

Vuosia sitten kirjoitin blogia nimeltä Betty's Days. Kyseinen tuotos oli lähinnä englannin kielinen ja näin tovin jälkeen päätin elvyttää kirjoittelua, tällä kertaa tosin suomeksi. 

Pikkukarhun päiväkirja tulee olemaan "lifestyle"-blogi, jossa pääsette kurkkaamaan elämääni parturi-kampaajana, urheilueläimenä, lukijana, käsityöharrastajana, burleskiharrastajana, Brittifanina ja esimerkiksi tatuointeihin koukuttuneena..

En lupaa postauksia joka päivä, enkä aina edes joka viikko, mutta toivon että viihdytte seurassani.

Tervetuloa.

-Pikkukarhu