tiistai 28. heinäkuuta 2015

Ihanat naiset teellä.

Kuten aiemmista jutuista on tullut ilmi, olen hamstrannut teeastiaston ja teepannuja milloin kirppareilta, milloin markkinoilta jne. Ystävät ovat tasaisesti kyselleet koska ne teekutsut sitten on kun kippoja ja kuppejakin alkaa kertyä.


Sunnuntaina satoi vettä. Täydellinen päivä istua sisällä ja juoda teetä....ja syödä herkkuja. Kolme ystävääni Minna, Maiju ja Marja saivat kunnian olla leipomuksien koekaniineina (tein kaikki tarjottavat vasta ensimmäistä kertaa, ja pöydässä tulikin puhetta miksi aina pitääkin tehdä jotain ihan uutta eikä tietenkään voi esimerkiksi testikakkua jne tehdä vaan suoraan pöytään :D ) ja kolme kannuako me sitä teetäkin hörpittiin. :)

Kivaa oli häärätä keittiössä ja kokkailla pitkästä aikaa ja Aapo seurasi tarkkana vieressä mitä kummaa tapahtuu tai tippuisiko lattialle jotain syömäkelpoista. Vatkaimen kun laittoi päälle niin poika säntäsi kuljetuskoppaansa turvaan ja tuijotti sieltä että mikä sitä ääntä oikein pitää. :)

Leivoin mansikka-vadelmatartaletteja sekä suklaisen earl grey kuivakakun makeina herkkuina ja suolaisina perinteisiä kurkkuteeleipiä sekä kylmäsavulohileipiä. Tarjolla oli myös Marks & Spenceriltä haettuja keksejä sekä suklaanappeja. Herkkua pöydän täydeltä. :) Vaikutti siltä että hääräilyt onnistui, sillä tyttöjen kotiin lähtiessä jäljelle jäi kuivakakusta noin kolmasosa. :D Toki tytöt saivat kotiin viemisiäkin ettei kaikkea sentään kerralla syöty!


Aapo sai Minnalta (ja Minnan chihulta Ramonalta joka ei nyt ollut mukana) tuliaisena herkkuluun, joka oli isoin luu tähän mennessä mikä poitsulla on ollut, mutta luiden ystävänä ei muita tunnuttu edes huomaavan kun leipätikulta näyttävä luu oli niiiin hyvää..:) Toki hetken päästä piti päästä vuorotellen kaikkien syliin ja lopullinen väsähtäminen tapahtui minun ja Minnan helmojen väliin sohvalle. Toki Minnan antama ihana masurapsutus auttoi unten maille. <3



Teen herkuista erillisen reseptipäivityksen, ettei tämä ihan karkaa mittansa puolesta käsistä..mutta saattepahan nuolla hetken huulianne ja mietiskellä kuinka hyviä herkut mahtoivat olla ennen kuin pääsette testaamaan! :D Ja suosittelen todellakin testaamaan!


Sain ihanista tytöistä kimppakuvankin, kun olivat pukeutuneet "siisteihin pyhävaatteisiin" niinkuin iltapäiväteelle nyt yleensä kuuluukin. :) Ja Aapo tietysti mukana menossa. ^__^ Joskus haluaisin vielä järjestää teemateekutsut hullun hatuntekijän teekutsuteemalla, mutta ensin pitää kartuttaa kuppivalikoimaa monipuolisemmaksi..eli silmät auki kirppiksillä!!

Kiitos neideille vielä kun tulitte, ja lupaan järjestää vielä monet kutsut! Tytöt kun lähti ja kysyin tulisivatko kenties uudestaankin joskus niin yhdestä suusta kuului "jooo!". Tämän palautteen innoittamana pitää rimaakin siis nostaa seuraavaa kertaa varten. :)

Nyt suuntaan kirjoittelemaan teille niitä reseptejä...nauttikaa nyt vielä vain kuvista. :)

-Pikkukarhu

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Raksalta tukkatohtorille

Kun blogini saavutti kaksituhatta kävijää, järjestin arvonnan jossa palkintona oli hoito ja hiustenleikkaus. Voiton vei kaimani Elina, joka saapuikin eräänä kauniina lauantaipäivänä lunastamaan voittonsa.

Hän kirjoittaa blogia nimeltään "Kulti ylitin budjetin" joka käsittelee talon rakennusta mitä erilaisemmilta  kanteilta...aina perustuksista sisustuksen suunnitteluun asti, unohtamatta koiransa Taran osallisuutta rakennusprojektiin. Pieni hetki itselle maalailun keskellä teki varmasti terää, ja sitä maalia löytyi tosiaan sieltä tukastakin. ^__^

Lähtökohtana oli ylikasvanut a-linjainen (eteenpäin pitenevä) polkka ja sitä oli tarkoitus herätellä vähän sähäkämmäksi. Ensin tehtiin kuitenkin Framesin Morphosis tehohoito piristämään veltostunutta kuontaloa.


Framesin Morphosis Re-Structure hoitomenetelmä soveltuu erinomaisesti hiuksille, jotka takkuuntuvat, ovat kemiallisesti vaurioituneet, veltot tai esimerkiksi sameat. Tai kaikkia näitä. Kyseinen hoito rakennepaikkaa vauriokohtia, antaa hiukselle takaisin sen kiillon, pehmeyden ja helpottaa selvitystä. Ei tarvitse miettiä myöskään sitä, soveltuuko hoito juuri Sinulle jos hiuksesi ovat luonnostaan karheat tai esimerkiksi afro, sen voi tehdä hiukseen kuin hiukseen. :)

Hoidon kesto on kokonaisuudessaan noin 30 minuuttia ja sen ensimmäisessä vaiheessa hius puhdistetaan ja valmistetaan vastaanottamaan toisen vaiheen rakennepaikkaava teho. Pesu hoitaa päänahkaa ja jopa hiustuppia. Toisessa vaiheessa hiukseen laitetaan geelimäinen voide joka lämpöä apunaan käyttäen paikkaa hiusta syvältä sisältä käsin ja vahvistaa sen rakennetta välittömästi. Kolmannen vaiheen tehtävä on palauttaa hiuskuitujen luonnollinen elastisuus silottaen ja sulkien hiuskuituja jättäen toisen vaiheen hyvät ominaisuudet hiukseen. Tämä edesauttaa säilyttämään hiuksen hyvässä kunnossa pidempään.

Aika rok rok sanoisin.

Elinan hiukset vasemmalla ennen käsittelyä ja oikealla hoidon ja leikkuun jälkeen.

Monet ovat kyseisestä hoidosta kovin pitäneet, ja myönnän itsekin että toimii. :) Elina oli lopputulokseen oikeinkin tyytyväinen ja huomasi eron heti esimerkiksi hiuksen pehmeydessä ja yleisessä kunnossa. Mallin freesaus leikkaamalla teki vielä tietysti oman osansa ja rouva oli hyvinkin tyytyväinen lähtiessään. Kelpasi lähteä juhlistamaan omia kolemkymppisiä!!

Jos kiinnostuit hoidosta, otahan rohkeasti yhteyttä omaan kampaajaasi ja kysele lisää! Meillä Rastassa ainakin autamme mielellämme!

-Pikkukarhu

P.S. Kävijämäärä hipoo kohta kolmea tuhatta, pitäisiköhän keksiä taas jonkin sortin arvontaa...? ;)

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Rölli, hiiri ja prinsessa lähtivät tanssimaan...

Sain 30-vuotissyntymäpäivänäni ystävältäni Hannalta kortin, jossa olivat minä hän, ja ystävämme Maria pukeutuneina naamiaisasuihin. Minä Rölliksi, Hanna prinsessaksi ja Maria hiireksi. Kortti herätti pikku porukassamme idean että meidän olisi ihan pakko nähdä tämän kesän aikana ja muistella menneitä...ja pitää hauskaa.


Tuo päivä koitti 18.7. ja tytöt olivat varanneet huoneen Ilveksestä. Kävimme yhdessä syömässä ja aloimme miettiä että koska oikeasti oli kun viimeksi ollaan istuttu samassa ruokapöydässä, ja se taisi olla Äetsän lukion (kyllä, me ollaan jo "niin vanhoja" ettei koulun nimi ollut vielä muuttunut Äetsän Sarkia-lukioksi) ruokalassa todennäköisesti uunimakkaran tai tillilihan äärellä. Kauan sitten!! Kuulumisia vaihdettiin ja ihmeteltiin missä sitä kukin elämässään tällä hetkellä on...kyllä se aika vaan rientää, mutta ihana että on olemassa ihmisiä joiden kanssa jutun voi aloittaa niin että tuntuu ettei oltaisi erossa oltukaan. :)


Tyttöjen hotellihuoneesta näki suoraan Ratinan festaripuistoon ja lavalle, ja Elastinen meitä viihdyttikin kun tytöt valmistautuivat illan koitoksiin. Siinä naureskellessa ja hihitellessä..ja skumppaa ryystäessä...huomattiin stadionin vieressä olevan benjihyppytorni. Maria tokaisi siinä ääneen että hän oli saanut mieheltään häälahjaksi laskuvarjohyppyyn lahjakortin mutta että benji olisi myös aika kokemus....siinä ulos katsellessani rattaat päässäni alkoi raksuttaa ja mietin että hetkinen, viimeksi kun oltiin Marian kanssa nähty pari kuukautta aiemmin, ei hän vielä ollut naimisissa. Käänsinkin pääni ja kysyin pokalla, "Koska te ootte menny naimisiin?" Maria hymyili ja sanoi "toissapäivänä." :D Ja vielä kaikilta salaa!!! Eli meidän bileet muuttu just sillä hetkellä jälkipolttareiksi. Hanna ja minä tiedettiin heti mikä on polttareiden ohjelma ja mehän lähdettiin viemään Mariaa kohti benji-nosturia! :)





Ja Mariahan hyppäs!!! Koitoksen jälkeen palattiin vielä huoneeseen ja juotiin loput janojuomat ennen kuin suunnattiin alakerran yökerhoon. Ilveksen yökerhoon suunnattiin tosiaan jo ajoissa, kun siellä oli Tammerfestien viralliset jatkot ja aavistelimme että myöhemmin on kovin kovin täyttä. Oltiin siis hyvissä ajoin liikenteessä..ehdittiin vähän haastaa baarimikkoakin. :) Tytöt avasivat illan caipiroskilla ja meikälikka halusi jotain raikkaampaa...sanoin baarimikolle että jotain appelsiinista muttei missään nimessä kelkkaa....ja sitä saa mitä tilaa...herra oikein esitteli vielä tekemänsä juoman enkä mä edes muista mitä kaikkea siinä oli kun ainesosia oli varmaan kuusi. :D mutta hyvää oli!!!


Tanssilattia otettiin luonnollisesti myös haltuun enkä muistakaan koska olisin viimeksi antanut palaa oikein sydämeni kyllyydestä! Dj sai meistä osansa kun vähän väliä juostiin kopilla toivomassa milloin Robinia ja milloin vanhaa kunnon Lord Estiä. Jostain kumman syystä E-type ja Antti Tuisku olivat herran punaisella listalla ja niitä ei kuultu. :(

Mutta väkeä kun alkoi tulla ruuhkaksi asti muuttui musiikkikin välillä...mielenkiintoiseksi, ja viihdyimmekin sitten pöydässä tarkkailemassa kuka on haku päällä ja kenellä on komeimmat muuvsit. Ja onhan se nyt aika surullista, että ihmiset oikeasti baarista hakevat sitä seuraa. Kun se on vain se yksi yö... Eräs nuori neiti oli sonnustautunut niin lyhyeen minihameeseen että hänen edesottamuksistaan tulikin meidän suosikkikohteemme. Tanssiessaan sitä helmaa nyittiin alas päin noin kymmenen sekunnin välein ja jos kädet nostettiin ylös vilahteli sekä etu- että takapuoellta vähän liikaa. Helposti arvasimme myös kuka mies lähtee häntä lähestymään ja tadaa......... Eikö näillä ihmisillä oo mitään moraalia?! Menoa seuratessani olin onnellinen siitä, että tiesin minua kotona odottavan miehen jonka viereen saa käpertyä.. Ja kyllä, kerrankin Herra jäi kotiin koiran kanssa kun minä menin! *peukku*


Illan aikana oli tietysti otettava "toisintokuva" lapsuuden hiiri-rölli-prinsessa-kuvasta, mutta olimme tällä kertaa omia itsejämme, vai pitäisikö sanoa että tuona iltana olimme kaikki pri sessona..? :) Josko joissain teemabileissä sitten joskus...? ;)

Nyt on rölli onnellinen mutta hieman poikki. Kyllä me tyttöjen kanssa vielä nähdään, toivottavasti useammin kuin kerran kymmenessä vuodessa!! <3 Kivaaa oli, kiitos Hanna ja Maria!

-Pikkukarhu

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Meidän linssilude!

Nyt on ihan pakko hehkuttaa uusinta hankintaani, Sony Xperia Z3:sta. Kolme vuotta leikin I Phonen kanssa, ja nyt tuntui että oli aika hankkia vaihtelun vuoksi jokin toinen merkki, ja korviini oli kantautunut sieltä sun täältä pelkkää positiivista tuosta Sonyn luurista, joten kokeiluunhan se lähti. Plus herra sai mun vanhasta itselleen uuden, ja surkeasti sellaista tarvitsikin. :D

Sony on kooltaan vähän isompi kuin mitä I Phone 5 oli, mutta kutoseen verrattuna en osaa sanoa. Näppäimistö pelaa samalla tavalla, mutta opettelua vaati kun yhtäkkiä ne olikin laajemmalla alueella. Ja voi sitä typojen määrää!! ^__^

Yksi, ja suurin, syy Sonyn hankintaan oli sen kehuttu kamera. Puhelin kun on pölyn- ja vedenkestävä, voi sillä kuvata esim n. 30min yhtäjaksoisesti makeassa vedessä vaikka pinnan alla. Ei sovellu siis meriveteen, eli eksoottiset kalat Bora Boralla kannattaa kuvata jollain muulla. Mutta pointtina siis, että voit laittaa puhelimen vaikka vesilasiin eikä menisi muka miksikään. En silti kokeile. :D Puhelimessa on 20 megapikselin kamera ja ai että mitä kaikkia hienoja efektikeinoja jo suoraan kameran valikossa!

Puhelin on vielä sen verran uusi, etten ole ehtinyt ihan tuhottomasti noita kuvia vielä ottaa, mutta nekin kuvat mitä olen ottanut, on yllättäen Aaposta. :D Meidän linssilude. Ja onkin kuvauksellinen kaveri! Parista kuvasta olen jo suunnitellut canvastaulun kehitystä, mutta se saa hetken vielä odottaa...kuvaillaan sillä välin vielä lisää!!

Tässä kolme suosikkikuvaani pikkuherrasta otettuna uudella Sonylla. Ihan mieletön tarkkuus ja nuo efektit. Vielä ainakin annan luurille 9+ (en ole varmaankaan vielä löytänyt sen kaikkia hienouksia...)

Tämän hetkinen lempikuvani, ja taulusuunnitelmissa. Tausta on blurrattu automaattisesti,
eikä sitä ole säädelty mihinkään suuntaan. 

Tässä tausta on blurrattu automaattisesti. Hieman säädin sitä pienemmälle, ja moinen
säätömahdollisuus onkin iso plussa!

Tässä kuvassa ei mitään efektiä, pelkkä normi kuva. Aapolla ihanan nautinnollinen ilme...noh,
saahan hän nukkua sentään Black Milkien kanssa. :)

-Pikkukarhu

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Lontoon kaipuun vieroitusta..

Voi tätä brittifanin onnea!!!

Viime viikolla pyörähdin pikaisesti, ensimmäistä kertaa, Sokokselle avatussa Marks & Spencerille omistetussa kerroksessa. Jostain syystä aina Lontoossa käydessämme ollaan kierrettty kyseinen kauppa, mutta kaipasin ripausta Lontoota ja astuin liukuportaille jotka veivät minut kakkoskerrokseen. :) Ja voi, heti tuli olo kuin olisin oikeasti Lontoossa! Remontti oli tehty juuri niin kuin miltä liike varmasti Englannissa näyttää (monien vaateliikkeiden sisustuskonseptit on aika samantyyliset) ja henki alkoi kulkea jotenkin paremmin. (Olipa runollista..) En tuolloin ostanut mitään, kiertelin vain, mutta mainitsin kotona seikkailustani ja sain herran lähtemään mukaani nyt menneenä perjantaina..

Päästessämme kerrokseen oli herran kommentit aika samat kuin minulla, hän huomasi jopa kassan viereen asennetun heräteostoshyllyn (voiteita ja pesuaineita) olevan juuri niinkuin Englannissa. :) Ostoskoriin kertyi hieman alusvaatteita ja ah niin hyviä teen kanssa nautittavia keksejä, ja sillä hyllyllä se tenkkapoo tulikin. Niin hienoja Englantiaiheisia säilytyslaatikoita että en osannut päättää minkä niistä ensimmäisenä halusin. ^__^ Päädyin yksinkertaiseen lippuaiheiseen laatikkoon, jota voinkin hyödyntää itse leipoessani herkkujen säilytyksessä.



Kassalla ollessamme herra vielä yllätti ja hankki minulle lahjakortin, jonka ajattelin käyttää syksymmällä kun rakas mummuni täyttää 80 vuotta, juhlallisuudet vaativat selkeästi uuden asun. :)

Lauantaina ystäväni Maiju innostui ja lähti pyörähtämään kanssani kaupungilla. Ensin kävimme Viiden Tähden Leffadivarissa (joka on muuten kaupungin paras divari, ehdottomasti!! Löytyy Anttilan takaa Satakunnankadun ja Näsilinnankadun kulmasta.) Siellä oli käyttövaraa jemmassa ja ajattelin käydä pyörähtämässä josko jotain löytyisi. Liiketila on tulvillaan dvd- ja blu-ray-elokuvia ja fanitavaraa, mutta minä kokeneena kävijänä suunnistin suoraan boksiosastolle ja tadaa, Emmerdale 5 löytyi hyllystä! Jemmassa olevan varannon vuoksi maksoin boksista hurjat 50 senttiä. :D Nelosboksi minulta vielä uupuu, mutta nyt melkein voisin sijoittaa siihen uutena sen pyydetyn 20€ kun sain tuon vitosen noin halvalla. Tietenkään en voi uudesta hankinnastani nauttia ennen kuin nelonen on katsottu.


Divarista suunnistettiin keskustorille jossa oli kansainväliset markkinat. Sitä sun tätä vähän sieltä ja täältä. :D Maiju innostui eräästä hollantilaisesta kukkatorista, mutta jätti himoitsemansa kasvin ostamatta....kuitenkin....vielä.. :D Minulla oli tietysti vain yksi kohde mikä kiinnosti, ja se oli Ison-Britannian koju. Perinteinen toffeekoju joka on usein Tampereella oli myös paikalla, mutta meikälikka innostui Siitä toisesta kojusta, josta löytyi mausteita, teetä, teemukeja, keksejä, karamellejä jne jne...






En pystynyt poistumaan ilman että teeastiastoni täyttyisi jotenkin, joten kun bongasin kahdenlaisia pannuja ja kaikkea maitokannuista kermakkoihin sisäinen teeaddiktini hihkui ilosta...ja vaikka käsivarren tatuoinnissani oleva teepannu onkin pyöreä, oli minun pakko valita viktoriaanisempi....se oli niiiiiiin hieno!! Vai mitä mieltä olette? :) vähän jäi harmittamaan, etten sijoittanut myös perinteisesti Englannissa juomaani aamiaisteehen, mutta onhan minulla noita makuja jo täällä kotona tarpeeksi....for now. :D


Ei voi muuta sanoa kuin että olen varsin onnellinen brittifani tämän viikonlopun jäljiltä! Nyt teetä ja keksejä! Ja pikkuhiljaa alan suunnitella niitä ensimmäisiä teekutsuja.. Nyt kun saa jo kahta eri teetäkin tarjolle... Ja tiedän Sokoksen toisesta kerroksesta löytyvän makoisia keksejä omien leipomuksien rinnalle. Että kaikki ystäväni jotka ovat teen ystäviä, sopii ilmottautua! :)

-Pikkukarhu

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Aivojen ja hermojen rentoutusta..

Monen monet kerrat minä niitä kirjakaupan hyllyllä hipelöin, mutta jätin ostamatta. Sitten kun kavereilta alkoi tulla päivityksiä että ovat ostaneet, niin tein päätöksen että kyllä, minäkin tarvitsen aikuisten värityskirjan!

Vaihtoehtoja on olemassa aikasta monta, aina sieltä pisteiden yhdistelystä (harkitsin vakavasti, jokaisesta kuvasta muodostui jokin maailman metropoleista, esimerkiksi myös rakastamani Lontoo), Tampereen paikallisväristyskirjoista aina tatuointikuvien myötä pikkutarkkoihin kuviin.


Itse valitsin lopulta kirjan nimeltään Enchanted Forest joka on perfektionistille täydellinen pikkutarkkoine kohtineen, mutta myös ihanasti fantasiamaailma, jossa ei tarvitse puiden lehtien olla vihreitä jollei itse niin halua. Kyseinen kirja ei ole myöskään "vain väristyskirja" vaan myös seikkailu. Kun kirjaa etenee, voi kuvista löytää yhdeksän symbolia joita värittäjä tarvitsee seikkailun lopussa avatakseen linnan oven joka odottaa metsän toisella laidalla. Tämä tarkoittaa että kuvat sopisi mieluiten värittää aukeama kerrallaan eikä sinne tänne hyppien. :)



Kirjan on piirtänyt Johanna Basford joka käyttää inspiraationaan kotiaan Skotlantia (peukku!). Johannan ensimmäinen kirja "Salainen puutarha" oli bestseller ja on käännetty jopa 14 kielelle ja köytyy myös Suomalaisen Kirjakaupan väristyskirjavalikoimasta.

Jos kiinnostuit itse muttet jaksa vielä raahautua kirjakauppaan, voit tutustua Suomalaisen väristyskirjavalikoimaan tästä. Oma kirjani maksoi 15,95€ mutta paljon sen kalliimpia ei taida tarjolla olla, joten mahtavan rentoutumiskeinon saa aika halvalla!!

Ja voin kertoa että koukuttaa! Aapo on välillä tullut syliin asti ihmettelemään miksi se mamma istuu paikallaan tunteja kerrallaan. ^__^ Jotain pientä naposteltavaa sitä huomaa haluavansa kyllä välillä kun se aika vain vierähtää kun on niin kivaa. Tomerana päätinkin sitten pyöräyttää valkosuklaa-mansikkajuustokakun, niin on mitä natustella samalla. Resepti? Olkaa hyvä. :)


AINEKSET:
Pohja
1 pkt (175g) Domino-keksejä
50g margariinia huoneenlämpöisenä
2tl vaniljasokeria

Täyte
2 pkt (à100g) valkoista Toblerone suklaata
2dl kuohukermaa
1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle mansikoita.

VALMISTUS:
Pyräytä pohjan aineet monitoimikoneessa tahnamaiseksi ja levitä piirakkavuoan pohjalle.
Laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Vatkaa tuorejuusto sileäksi ja lisää joukkoo kerma, jatka sekoittamista kunnes seos on kuohkeaa.
Valuta joukkoon suklaa ja sekoita sileäksi. Kaada pohjan päälle vuokaan. Tasoita
Pinta huolettomasti ja laita kylmään. Anna jähmettyä seuraavaan päivään asti. 
(Kakun voit myös pakastaa.)

Viimeistele kakku mansikoilla tai muilla haluamillasi marjoilla ennen tarjoamista.

Ohjeessa mainitaan, että jos haluaa tehdä kakun esimerkiksi irtopohjavuokaan tai muuten isompana, kannattaa tuorejuustoseokseen lisätä 2 liivatelehteä (kyllä, tämä kakku ei niitä tarvinnut!), mutta melkein itse kyllä seuraavalla kerralla laitan liivatteet mukaan joka tapauksessa. Ja hienosti toimi Tobleronen tilalla Bandan tavallinen valkosuklaakin.. ;)

Nyt kelpaa väritellä ja herkutella samaan aikaan, ja jos sallitte, värityskirja huutaa tuolla nimeäni, joten seuraavaan kertaan! :D

-Pikkukarhu