lauantai 4. heinäkuuta 2015

Aivojen ja hermojen rentoutusta..

Monen monet kerrat minä niitä kirjakaupan hyllyllä hipelöin, mutta jätin ostamatta. Sitten kun kavereilta alkoi tulla päivityksiä että ovat ostaneet, niin tein päätöksen että kyllä, minäkin tarvitsen aikuisten värityskirjan!

Vaihtoehtoja on olemassa aikasta monta, aina sieltä pisteiden yhdistelystä (harkitsin vakavasti, jokaisesta kuvasta muodostui jokin maailman metropoleista, esimerkiksi myös rakastamani Lontoo), Tampereen paikallisväristyskirjoista aina tatuointikuvien myötä pikkutarkkoihin kuviin.


Itse valitsin lopulta kirjan nimeltään Enchanted Forest joka on perfektionistille täydellinen pikkutarkkoine kohtineen, mutta myös ihanasti fantasiamaailma, jossa ei tarvitse puiden lehtien olla vihreitä jollei itse niin halua. Kyseinen kirja ei ole myöskään "vain väristyskirja" vaan myös seikkailu. Kun kirjaa etenee, voi kuvista löytää yhdeksän symbolia joita värittäjä tarvitsee seikkailun lopussa avatakseen linnan oven joka odottaa metsän toisella laidalla. Tämä tarkoittaa että kuvat sopisi mieluiten värittää aukeama kerrallaan eikä sinne tänne hyppien. :)



Kirjan on piirtänyt Johanna Basford joka käyttää inspiraationaan kotiaan Skotlantia (peukku!). Johannan ensimmäinen kirja "Salainen puutarha" oli bestseller ja on käännetty jopa 14 kielelle ja köytyy myös Suomalaisen Kirjakaupan väristyskirjavalikoimasta.

Jos kiinnostuit itse muttet jaksa vielä raahautua kirjakauppaan, voit tutustua Suomalaisen väristyskirjavalikoimaan tästä. Oma kirjani maksoi 15,95€ mutta paljon sen kalliimpia ei taida tarjolla olla, joten mahtavan rentoutumiskeinon saa aika halvalla!!

Ja voin kertoa että koukuttaa! Aapo on välillä tullut syliin asti ihmettelemään miksi se mamma istuu paikallaan tunteja kerrallaan. ^__^ Jotain pientä naposteltavaa sitä huomaa haluavansa kyllä välillä kun se aika vain vierähtää kun on niin kivaa. Tomerana päätinkin sitten pyöräyttää valkosuklaa-mansikkajuustokakun, niin on mitä natustella samalla. Resepti? Olkaa hyvä. :)


AINEKSET:
Pohja
1 pkt (175g) Domino-keksejä
50g margariinia huoneenlämpöisenä
2tl vaniljasokeria

Täyte
2 pkt (à100g) valkoista Toblerone suklaata
2dl kuohukermaa
1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle mansikoita.

VALMISTUS:
Pyräytä pohjan aineet monitoimikoneessa tahnamaiseksi ja levitä piirakkavuoan pohjalle.
Laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Vatkaa tuorejuusto sileäksi ja lisää joukkoo kerma, jatka sekoittamista kunnes seos on kuohkeaa.
Valuta joukkoon suklaa ja sekoita sileäksi. Kaada pohjan päälle vuokaan. Tasoita
Pinta huolettomasti ja laita kylmään. Anna jähmettyä seuraavaan päivään asti. 
(Kakun voit myös pakastaa.)

Viimeistele kakku mansikoilla tai muilla haluamillasi marjoilla ennen tarjoamista.

Ohjeessa mainitaan, että jos haluaa tehdä kakun esimerkiksi irtopohjavuokaan tai muuten isompana, kannattaa tuorejuustoseokseen lisätä 2 liivatelehteä (kyllä, tämä kakku ei niitä tarvinnut!), mutta melkein itse kyllä seuraavalla kerralla laitan liivatteet mukaan joka tapauksessa. Ja hienosti toimi Tobleronen tilalla Bandan tavallinen valkosuklaakin.. ;)

Nyt kelpaa väritellä ja herkutella samaan aikaan, ja jos sallitte, värityskirja huutaa tuolla nimeäni, joten seuraavaan kertaan! :D

-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti