sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Lontoon kaipuun vieroitusta..

Voi tätä brittifanin onnea!!!

Viime viikolla pyörähdin pikaisesti, ensimmäistä kertaa, Sokokselle avatussa Marks & Spencerille omistetussa kerroksessa. Jostain syystä aina Lontoossa käydessämme ollaan kierrettty kyseinen kauppa, mutta kaipasin ripausta Lontoota ja astuin liukuportaille jotka veivät minut kakkoskerrokseen. :) Ja voi, heti tuli olo kuin olisin oikeasti Lontoossa! Remontti oli tehty juuri niin kuin miltä liike varmasti Englannissa näyttää (monien vaateliikkeiden sisustuskonseptit on aika samantyyliset) ja henki alkoi kulkea jotenkin paremmin. (Olipa runollista..) En tuolloin ostanut mitään, kiertelin vain, mutta mainitsin kotona seikkailustani ja sain herran lähtemään mukaani nyt menneenä perjantaina..

Päästessämme kerrokseen oli herran kommentit aika samat kuin minulla, hän huomasi jopa kassan viereen asennetun heräteostoshyllyn (voiteita ja pesuaineita) olevan juuri niinkuin Englannissa. :) Ostoskoriin kertyi hieman alusvaatteita ja ah niin hyviä teen kanssa nautittavia keksejä, ja sillä hyllyllä se tenkkapoo tulikin. Niin hienoja Englantiaiheisia säilytyslaatikoita että en osannut päättää minkä niistä ensimmäisenä halusin. ^__^ Päädyin yksinkertaiseen lippuaiheiseen laatikkoon, jota voinkin hyödyntää itse leipoessani herkkujen säilytyksessä.



Kassalla ollessamme herra vielä yllätti ja hankki minulle lahjakortin, jonka ajattelin käyttää syksymmällä kun rakas mummuni täyttää 80 vuotta, juhlallisuudet vaativat selkeästi uuden asun. :)

Lauantaina ystäväni Maiju innostui ja lähti pyörähtämään kanssani kaupungilla. Ensin kävimme Viiden Tähden Leffadivarissa (joka on muuten kaupungin paras divari, ehdottomasti!! Löytyy Anttilan takaa Satakunnankadun ja Näsilinnankadun kulmasta.) Siellä oli käyttövaraa jemmassa ja ajattelin käydä pyörähtämässä josko jotain löytyisi. Liiketila on tulvillaan dvd- ja blu-ray-elokuvia ja fanitavaraa, mutta minä kokeneena kävijänä suunnistin suoraan boksiosastolle ja tadaa, Emmerdale 5 löytyi hyllystä! Jemmassa olevan varannon vuoksi maksoin boksista hurjat 50 senttiä. :D Nelosboksi minulta vielä uupuu, mutta nyt melkein voisin sijoittaa siihen uutena sen pyydetyn 20€ kun sain tuon vitosen noin halvalla. Tietenkään en voi uudesta hankinnastani nauttia ennen kuin nelonen on katsottu.


Divarista suunnistettiin keskustorille jossa oli kansainväliset markkinat. Sitä sun tätä vähän sieltä ja täältä. :D Maiju innostui eräästä hollantilaisesta kukkatorista, mutta jätti himoitsemansa kasvin ostamatta....kuitenkin....vielä.. :D Minulla oli tietysti vain yksi kohde mikä kiinnosti, ja se oli Ison-Britannian koju. Perinteinen toffeekoju joka on usein Tampereella oli myös paikalla, mutta meikälikka innostui Siitä toisesta kojusta, josta löytyi mausteita, teetä, teemukeja, keksejä, karamellejä jne jne...






En pystynyt poistumaan ilman että teeastiastoni täyttyisi jotenkin, joten kun bongasin kahdenlaisia pannuja ja kaikkea maitokannuista kermakkoihin sisäinen teeaddiktini hihkui ilosta...ja vaikka käsivarren tatuoinnissani oleva teepannu onkin pyöreä, oli minun pakko valita viktoriaanisempi....se oli niiiiiiin hieno!! Vai mitä mieltä olette? :) vähän jäi harmittamaan, etten sijoittanut myös perinteisesti Englannissa juomaani aamiaisteehen, mutta onhan minulla noita makuja jo täällä kotona tarpeeksi....for now. :D


Ei voi muuta sanoa kuin että olen varsin onnellinen brittifani tämän viikonlopun jäljiltä! Nyt teetä ja keksejä! Ja pikkuhiljaa alan suunnitella niitä ensimmäisiä teekutsuja.. Nyt kun saa jo kahta eri teetäkin tarjolle... Ja tiedän Sokoksen toisesta kerroksesta löytyvän makoisia keksejä omien leipomuksien rinnalle. Että kaikki ystäväni jotka ovat teen ystäviä, sopii ilmottautua! :)

-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti