tiistai 8. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Olin kutsunut ystäviäni viettämään pientä pikkujoulua ja samalla katsomaan Linna juhlia sunnuntaina 6.12. Tämä antoi tietysti taas hyvän syyn leipoa herkkuja ja kattaa pöytään teepannun ja glögiä. =)

Olin päättänyt jo viikkoja ennen h-hetkeä, että haluan tehdä tytöille lahjaksi itse tehtyä toffeeta. Löysin tietysti brittiläisen reseptin, joka yhden susiyrityksen jälkeen oli pakko todeta erittäin hyväksi, ja helpoksi, reseptiksi. Sain myös tytöiltä hirmu hyvää palautetta tuosta Omar-karamellien tapaan pehmeästä herkusta, joten tulen varmasti tekemään sitä uudemmankin kerran!


Leivoin tarjolle perinteisiä joulutorttuja, mutta piparit ostin valmiina..koristelin ne tosin itse. =D Vihreiden kuulien himoitsijana pöydältä löytyi myös kulhollinen kuulia sekä suklaata. Makeaksi jälkiruoaksi tein jo lauantaina viime joululta tutun Traditional English Triflen ja siitä saatiinkin pieni juhlahumun maku, sillä pohja on kostutettu sherryllä. ^_^


Suolaisena herkkuna kokeilin joululehdestä löytynyttä reseptiä pinaatti-feta-tuorejuustokranssille ja ai että oli herkkua! Päädyin tekemään kranssin vielä uudelleen iltapalaksi seuraavanakin päivänä.. =D Tottakai kunnon illanistujaisissa pitää olla tarjolla myös juustoja, ja paras paikka niitä hakea on ehdottomasti Kauppahallin Juustosoppi. Ostin kolmea suht lempeän makuista juustoa (englantilaisen shampanjajuuston, hollantilaisen goudan sekä ranskalaisen valkohomejuuston) ja tuntui että kun niiden kimppuun päästiin niin ne oli tuhottu alta aikayksikön. =D Enkä ihmettele, varsinkin valkohomejuusto keksillä yhdessä vadelmahillon kanssa oli kyllä erittäin herkullista....puhumattakaan tuosta shampanjajuustosta, suosittelen!

Ehdin napata kuvan vielä ennen kuin kaikki juustot olivat hävinneet
parempiin suihin. =D

Itse Linnan juhlat kirvoittivat meissä kaikissa sekä positiivisia että negatiivisia tunteita. Ensinnäkin, tuo armas 90-luku kun on vahvasti tulossa muotiin, ihmettelimme (eli kauhistelimme) erään naisvieraan kampausta josta jo oli havaittavissa muodin tuleminen takaisin otsalle jätettyjen suortuvien muodossa. =D Myös mekoissa oli jotain samaa mitä oli havaittavissa tuolla aikakaudella...paljon oli esimerkiksi taftia, joka sai Jennin veren melkeinpä kiehumaan (alan ihminen) ja hän manasi kankaan melkeinpä sinne minne aurinko ei paista...ja kyllä se täytyy myöntää, että ei se nyt vain näytä millään lailla kevyeltä eikä kauniisti laskeutuvalta.

Suosikkejamme olivat esimerkiksi Kaisa Wallinheimon värikäs puku, sekä räppäri Ruudolfin tyttöystävän Suvi-Tuulia Kulmalan sininen pitsiluomus. Ei tietenkään sovi unohtaa myöskään illan kuningattaren tittelinkin saaneen Tiina Lymin ihanaa perhosluomusta. =)

Sohvalta kuului vähän väliä "ooooo" ja sitten hetken päästä "KANA!" =D Olihan se nyt aika mekko se...oliko kantaja joku kanafarmari? Tai ne monet "liekki"mekot. What?!

Marja, Eeva, Jaana ja Aapo kritisoivalla tuulella. =)


Jokatapauksessa ilta oli viihtyisä ja oli ihana nähdä kaikkia ystäviä taas =). Aapo oli myös innoissaan kun sai niin kovin huomiota. Minna kun tuli ensimmäisenä niin syliin meinasi jo nukahtaa..piti ihan sanoa että älähän vielä väsähdä, lisää naisia on vielä tulossa. =D Ja kaikkia pitikin ovelle päästä vastaan, mieluiten rappukäytävään asti (mitä ei ole ennen tehnyt ja pitää heti alkaa opettamaan siitä pois, vaikkei mihinkään karkaisikaan). Lopulta Aapo otti hetken lepoa Jaanan sylissä mitä mielenkiintoisemmassa asennossa ennen kuin asettui omaan petiinsä odottamaan että akat hiljenee. =)


Niin, melkein meinasi unohtua!!! Sain aivan ihanan lahjan tytöiltä!! Aiemmin mainitsin himoitsevani Villeroy & Bochin jouluastiastoja, ja tytöt olivat selkeästi lukeneet postaukseni sillä paketista paljastui, mikäs muukaan, kuin postauksessa mainitsemani syvä lautanen jonka haaveilin omistavani vielä ennen joulua...Että suuri kiitos ihanat!!


Teen taas erillisen postauksen resepteistä ettei tämä teksti taas veny liiankin pitkäksi, ja luvassa onkin toffeen, triflen ja kranssin reseptit. Nam.

Sitten saakin aloittaa juusto- ja viini-illan suunnittelua. Kaverilta bongasin vinkin, että jokainen vieras kun tuo tullessaan pullon viiniä ja yhden juuston niin paljon on tuhottavaa illan mittaan. Kuulostaa suunnitelmalta!

-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti