perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulun odotuksen taikaa..

Pikkukarhun residenssissä joulu koristellaan esiin aika aikaisessa vaiheessa. Tykkään nauttia joulun tunnelmasta, ja itse joulun odotuksesta. Koristukset siivotaan pois loppiaisena, niinkuin asiaan kuuluu, mutta kukaan ei kiellä asettamasta joulufiilistä esille heti halloweenin jälkeen. Ainakaan tässä osoitteessa. =D

Ensimmäisenä tänä vuonna esille laitettiin adventtikynttilät. Voi väittää jo perinteeksi, että ostan kynttiläni IKEAsta, ja tänä vuonna itseasiassa hieman petyin kyseisiin kynttilöihin. Edellisinä vuosina numerot ovat niiden kyljissä olleet jyhkeät, mutta tänä vuonna tilaa on enemmän vienyt koristekuvio. No, en valita, onhan nuokin hienot. =)

Tämän vuoden koristeellisemmat adventtikynttilät.

Viime vuoden adventtikynttilät.

Viime vuonna keksin myös koristaa meidän jääkaappi-pakastinyhdistelmän lumiukoksi, tai kaappiukoksi niinkuin sitä meillä kutsutaan. Pinterest on ihmeellinen paikka moisia inspiraatioita ajatellen!! Kaappiukko sai hieman erilaisen huivin ja lakin tänä vuonna, enkä minä nyt tiedä kumpi noista sitten muka olisi parempi. Hienoja kumpainenkin.

Kaappiukko vuosimallia 2015.
Vuoden 2014 kaappiukko.

Olen siis silmät ja suun ja nutun napit leikannut mustasta kartongista kahta eri kokoista lasia apuna käyttäen. Tai saksilla ne leikkasin, heh, mutta koot otin kahdesta eri lasista. Porkkananenä yllättäen oranssista kartongista ja huivi ja hattu lahjapaperista. Hatusta tein hieman jykevämmän laittamalla lahjapaperin kartongin päälle, jotta se pysyy pystyssä vaikka pakastinta auottaisiin. Ei muuta kuin askartelemaan, ja tämänhän voi toteuttaa muuallekin kuin jääkaappiin!

Viime vuonna askartelin myös asunnon oveen hienon ovikranssin. Se on jo tälle vuodelle luonnollisesti asetettu paikalleen, ja alkuun Aapokin ulkoa tullessa vain tuijotteli sitä, että mikä kumma tuokin tuossa on. =D Sen pohjana on Sinooperista ostettu styroksrengas, johon olen IKEAsta ostettuja joulupalloja kuumaliimalla liimaillut symmetrisen epäsymmetrisesti. Lopuksi siihen jäi sellaisia "tyhmiä aukkoja" joihin keksin laittaa noita pienempiä sinisiä palloja ja kas kummaa kun tuli brittivärit! =D Satiininauhan olen liimannut ja naulannut styroksin taakse, ja kyllä pysyy!


Muuta sen suuremmin itse askarreltua ei sitten löydykään, paitsi perinteiset tontut ikkunoissa, mutta joulutunnelmaa tuon muuten kyllä vahvasti esille. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä fiilistelykuvia muualta asunnosta. =)

Olen jo lapsesta asti tottunut, että jouluna ikkunoissa on
perinteiset tontut. =)



Ihana Pentikin huopaliina jonka löysin Sokoksen joulutaivaasta
käydessäni kuolaamassa Villeroy & Bochia.
Olen heikkona lumisadepalloihin. Mitä isompi, sen parempi.
Haaveilen vielä joskus tuovani Lontoosta jonkun oikein ihanan. =)
Kuusen alle on jo kertynyt muutama lahja. Harmi, ettei niistä
yksikään ole minulle...

Näkyykö teillä jo joulun odotus?

-Pikkukarhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti